Szépen kisminkelve, megnyugodva, kisimult arccal állhattak végre a nyilvánosság elé a clevelandi rém, Ariel Castro áldozatai. Videoüzenetben köszönték meg az emberek kitartását és az összekalapozott egymillió dollárt.

"Először és mindenekelőtt azt akarom, hogy tudja mindenki, mennyire boldog vagyok, hogy újra otthon lehetek" – nyilatkozta első videós szereplésekor Amanda Berry, a három Clevelandben elrabolt és hosszú éveken át rabságban tartott, majd idén május 7-én kiszabadult nő egyike. Berry, valamint Gina DeJesus és Michelle Knight egy pr-ügynökség kamerája előtt mondott köszönetet az embereknek, amiért nem adták fel a küzdelmet, és hittek a szabadulásukban.

Berry kiemelte, szeretné arra kérni az embereket, tartsák tiszteletben a magánszféráját még egy ideig. Megjelent Nancy DeJesus, az elrabolt Gina édesanyja is, aki megköszönte egy alapítványnak, hogy eddig egymillió dollárt (228 millió forintot) gyűjtött össze, hogy visszavezesse a három nőt és Amanda Berry fogságban született kislányát a való világba. Knight pedig kiemelte, "mosollyal az arcomon tudtam végigmenni ezen a poklon", majd Istent kérte fel az ügy döntőbírájának.

Az 52 éves Ariel Castro változatlanul börtönben van a lányokkal való bánásmódjáért. Őt többrendbeli gyilkossággal (is) vádolják, mivel áldozatai elrablásán, fogvatartásán és megerőszakolásán felül a nők magzatait is meggyilkolta Berry kislánya kivételével.