Julia Merfeld 21 évesen unta már a házasságát, és úgy gondolta, nem válással szabadul ki a kötelékből. Felbérelt hát egy bérgyilkost, akitől kíméletes és gyors halált kért a férjére 50 ezer dollárért. Azonban a bérgyilkos egy michigani nyomozó volt, így a beépített kamerás felvételek segítségével lebuktatták a nőt. Hat év börtönt is kaphat tervéért.

Egy amerikai nő 21 évesen akart bérgyilkost fogadni 27 éves férje megölésére. Mint a New York Daily News írja, egy kocsiba rejtett kamerával, áprilisban vették fel, ahogy 50 ezer dolláros (11,5 millió forintos) jutalékban megegyezik egy bérgyilkossal, pontosabban a magát bérgyilkosnak kiadó michigani rendőrrel.

Merfeld nagyon udvariasan kérte meg a detektív-álgyilkost a két rögzített találkozás egyikén, hogy tegye el láb alól a férjet, „de ha abszolút nem tudja, azt is meg fogom érteni" – mentegetőzött. Azzal indokolta férje megöletési szándékát, hogy „könnyebb, mint elválni tőle". Így szerinte nem kell aggódnia a család véleménye vagy férje szívének összetörése miatt. Az ötvenezer dollár kifizetését a férje halála után neki kijáró 400 ezer dollár (91,6 millió forint) életbiztosítási járadékból fedezte volna.

A pár korábban New Jersey-ben lakott, a férj új munkája miatt költöztek két gyerekükkel Michiganbe. Ezután romlott meg a házasságuk ennyire, hogy a nő bérgyilkost keresett. Annyi érzés még volt benne, hogy megkérte a férfit, férjével a lehető legfájdalommentesebb módon végezzen. Miután ezt elmondta, mosolyogva kezet rázott az őt átverő nyomozóval és jó szerencsét kívánt neki. Merfeldet végül a múlt hónapban találták bűnösnek gyilkosságra való felbujtás miatt. A büntetését július 30-án hirdetik ki, minimum hat év börtönre számíthat.

Szerencsére nem minden bérgyilkosos hír végződik ilyen szomorúan, 2011 szeptemberében egy brazil bérgyilkos beleszeretett áldozatába és leketchupozta.