Végső elkeseredésében az eBayen hirdette magát körülbelül háromszáz forintért az 58 éves, kétgyerekes Steve Sewell, bízva abban, hátha így talál munkát. Nem járt sikerrel, egyetlen licit sem érkezett a hirdetésre, pedig sok mindenben van tapasztalata.

0,99 fontot, vagyis körülbelül 330 forintot adott meg a licit alsó határának az 58 éves, nős, kétgyerekes brit Steve Sewell az eBayen, aki kétségbeesésében döntött úgy, hogy a hirdetési oldalon próbál munkát találni. „Mindenfélét dolgoztam már életemben, a nehéz fizikai munkától kezdve a vécépapír-tesztelésig. A családom szerint többet érek, mint 0,99 font, de ilyen nehéz időkben nincs más választásom. A számlák már behavaztak minket, kétségbeejtő a helyzet" – magyarázta a férfi a Daily Mailnek. Sewell szerint a munkanélküliségéről a kora is tehet, és hiába mondják, hogy nem diszkriminálják emiatt, szerinte hazudnak.

Az eBayes licit július 15-én zárult le, olyannyira eredménytelenül, hogy nemhogy munkát nem tudott szerezni általa, de egyetlen licitet sem kapott. Pedig sok mindennel foglalkozott már. Miután 18 évesen befejezte az iskolát, elvégzett egy ingatlanügynök-képzést, majd később elektrotechnikusnak is tanult, amiből papírt is szerzett, de foglalkozott bicikliszerelssel, dolgozott IT technikusként, sőt, hajógyárban is.

Bár Sewellt a felesége és a gyerekei kiröhögték a hirdetés miatt, a férfi bízik abban, hogy a nyilvánosság révén megtalálják néhány ajánlattal. eBayes hirdetésében Sewell részletesen leírta, milyen szakképesítései vannak, és néhány személyes tulajdonságáról is beszámolt. "Remekül kommunikálok, végtelenül türelmes vagyok és elpusztíthatatlan a humorérzékem. Ezt mind megkaphatja, akárcsak a megbízhatóságot, a tapasztalatot és a lojalitást – cserébe egy ésszerű bérért, annyi órában, ahányra szüksége van. Lépjen kapcsolatba velem az eBayen. Ragadja meg az alkalmat, mielőtt valaki más megelőzné” – írta Sewell az eBayes hirdetésben, amivel nem ő próbálkozott először.