Pénzt nem kell érte fizetnünk, de ha tájékozódunk a nagy katolikus eseményekről, akkor megkaphatjuk a virtuális búcsúcédulát. Persze ettől még nem követhetünk el bármit.

Elege van már abból, hogy hívő emberként állandóan szégyenkeznie kell valamiért? Szeretne végre apróbb bűnöket elkövetni úgy, hogy nem kell azzal szenvedni, hogy már megint egy lépést tett a pokol felé? Visszasírja a búcsúcédulák időszakát? Hát most minden gondja megoldódott, ugyanis a Vatikán végre megbocsátásokat ajánl. Nem ingyen, de pénzbe sem kerül: mindössze annyit kell tennünk, hogy követjük Ferenc pápa Twitterét. – írja a Guardian.

Bár a Vatikánból felhívták rá a figyelmet, hogy ettől még tiszta életet kell élni. “Megbocsátást nem lehet úgy szerezni, mint egy kávét az automatából” – mondta Claudio Maria Celli érsek. Hát valóban nem, ugyanis megbocsátást olyanokkal lehet szerezni, mint például egy “Részt veszek” gomb nyomása a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozóra Rio de Janeiróban. Nem kell rajta ténylegesen részt venni, de az eseményt mindenképp kell követni a jutalomért, amihez szigorúan hozzá tartozik a Twitter követése. Persze ez nem számít. “Ami igazán számít, az az, amit a pápa küld Twitteren Brazíliából, és a Pinterestre felkerülő fotók az eseményről, amik így bárki szívébe beköltözhetnek” – szól a magyarázat.

Mi mindenesetre alig várjuk Ferenc pápa első Instagramos fényképeit a buliról. Jelenleg két és félmillióan követik, úgyhogy sokaknak kell adni megbocsátást.