A 29 éves, debreceni Gy. Lacikát gyanúsíitja a Scotland Yard a bőröndben talált 24 éves magyar lány megölésével. A férfi és az áldozat ismerősök a Facebookon, a vádlott profilja horror képekkel, koponyákkal, ördög képekkel teli, a pszichológus szerint droghasználónak tűnik.

"Egy virtuális világban bárki bármit mutathat, ha negatív képet mutat, akkor gondjai vannak önmagával, gondolhatnánk, de ez nem egyértelmű. Lehet ez egy póz is. Nehéz következtetni, hiszen pixel lény. A valódi kedvtelések, zenék, filmek valóban jellemezhetik a profil tulajdonosát, de felmerül a kérdés, mi a valódi. Ha az, amit mutat valódi, akkor nem tartom kizártnak hogy paranoid személyiség" – mondta a Velvet megkeresésére Tóth-Horváth Gábor pszichológus annak a férfinak a Facebook-profiljáról, akit a brit rendőrség a bőröndbe tett lány meggyilkolásával vádol.

A szakember szerint a probléma az a virtuálus élettel, hogy az lehet az ember, aki csak akar. Mély, precíz következtetéseket csak akkor lehetne levonni a Facebook-profil alapján, ha személyesen is ismeri a profilhoz tartozó embert – lehet következtetni a hangulatára, arra, hogy mennyire valós, mit posztol, mit lájkol. Mindezt alapul véve a bőröndben talált londoni magyar lány feltételezett gyilkosa biztosan horrorkedvelő, debreceni, és tetoválószalonban dolgozhatott Londonban.

"A Facebook-profil alapján bulizós -piálós, horrorkedvelő a vádlott. Az, hogy az Újkerti Elmekutató Intézetet írta be iskolázottságnak lehet jópofaság, ha nem támogatná meg horror képekkel, és disznókkal háló ördögökkel. Nem utal nőgyülőlő agresszív jellemre a profilján semmi, droghasználónak tűnik" – tette hozzá a pszichológus Gy. Laci (Lacika) profilját látva.

A 29 éves, debreceni, magyar állampolgárságú, Londonban élő férfi az alábbi oldalakat lájkolta a Facebookon: Freddie Krueger, a kurvák mindig köztünk élnek, Smith & Wesson, Született gyilkosok, 300, Jackass, Addams Family.

Az áldozattal, a 25 éves K. Alexandrával ismerősök voltak a Facebookon, a 29 éves férfi ellen szerda este vádat emelt a Scotland Yard. Csütörtökön a hendoni magisztrátus előtt kell megjelennie, ez a büntetőeljárás első fokozatát jelenti. Az áldozat, K. Alexandra holttestét egy bőröndben fedezték fel az északnyugat-londoni Barnet kerület Mill Hill városrészében, egy sportpálya közelében, erdős területen, még vasárnap délután.