Megint levideóztak egy rakodómunkást, aki kíméletlenül bánt el a rábízott cuccokkal. Ezúttal a FedEx egyik munkatársa dobálta kegyetlenül a csomagokat. Az internet viszont tele van olyan videókkal, amiket utazók rögzítettek arról, hogyan dobálják az ember poggyászát, vagy mondjuk a postán feladott ajándékokat. A képeket elnézve csoda, hogy vannak bőröndök, amik túlélnek egy repülős utazást.

Pillanatnyilag elég népszerű az interneten az a videó, amin az látszódik, hogy egy férfi és egy nő az Egyesült Államokban csomagokat dobál egy fedexes teherautóba. Ráadásul nem is akárhogy, kvázi sportot űznek belőle, hogy ki milyen szép ívesen tudja behajigálni mások cuccait a fémszekrénybe.

A FedEx persze egyből reagált a dologra, azt mondta, a videón szereplő férfi nem a cég munkatársa, egyébként pedig megteszik a szükséges intézkedéseket. Valószínűleg minimum elbeszélgetnek a nővel, de könnyen lehet, hogy ki is rúgják.

A cégnek rengeteg csomagot kell kézbesítenie, rengeteg alkalmazottja van, óhatatlan, hogy legyenek ballépések. A 2011-es karácsonyi szezonban igen népszerű volt a FedEx azon munkatársa, aki egy kerítésen dobált át egy komplett számítógépet. Csak reménykedni lehet, hogy a gyorspostával leszállított valószínűleg drága szerkezet nem tört ripityára az utazás végén.

Akkor sem jár sokkal jobban az ember, ha mondjuk a cuccai épségben eljutnak a teherautóból a repülőhöz. Kb. egy hónapja jelent meg a Youtube-on az a videó, amin egy kínai reptéren dolgozó rakodó úgy dobálja és rugdossa fel a repülőgép rakterébe szállító futószalagra a rábízott csomagokat, mint ahogy mások mondjuk valami égő tárgyak akarnak a közelükből eltüntetni.

A kartondobozok tartalmából valószínűleg nem sok maradt az utazás végére. Ha azt hiszi, hogy így a nyári szezonban legalább a poggyásza biztonságban van egy repülős úton, akkor nagyon téved. Nemcsak a postán feladott küldemények, ajándékok sorsa kegyetlen, de egy bőrönd helyében sem szívesen lennénk.

A Continental Airlinesnál még viszonylag finoman bánnak a poggyásszal és a dobozokkal, de azért néhány métert így is repülnek a cuccok.

Rosszabbul jártak az American Airlines utazói 2011-ben, akiknek a poggyászain gyakorolta az egyik rakodó a súlylökést. Nemcsak úgy lerakta a szállítószalag mellé a rá bízott cuccokat, hanem igyekezett minél szebb ívben, minél messzebbre lökni azokat. Értjük, hogy praktikum, meg gyorsaság, de azért mégis.

Külön iskolák képvisel az a Hong Kong-i poggyászrakodó, aki egyesíti magában a svájci precizitást és a balkáni barbárságot. Először úgy rángatja le a csomagokat a szalagról, mintha azok az anyját ölték volna meg, aztán mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, és nem is bunkóskodott volna korábban, gondosan sorba rendezi a bőröndöket.

Ha esetleg olyan reptéren jár, ahol a csomagokat nem oldalt, hanem felül nyitott kocsival szállítják a gépekhez, nyugodtan mondjon le szinte mindenről, ami a táskájában van. Ezek a nagy kocsik ugyanis tényleg adják magukat arra, hogy a rakodók ezeken próbálják meg elsajátítani a kosárlabdázás fortélyait.

Akiket további videók érdekelnek a reptéri cuccok sanyarú sorsáról, klikkeljen ide, bő 7000 videóval kedveskedik csak a Youtube.