Miután véget ért a nagy amerikai szörfverseny, pillanatok alatt teljes anarchia zúdult a neki helyt adó kisvárosra. Huntington Beach központját elárasztották a zúzó fiatalok, akik mobilvécéket borogattak és kirakatokat vertek be. Egy kerékpárbolt hősiesen állta az ostromot, mindössze egy biciklit és egy kirakatot vesztettek. A rendőrség végül nyolc embert vett őrizetbe.

Jó hangulatban ért véget a kaliforniai Huntington Beachen tartott vasárnapi amerikai nyílt szörfverseny, de a továbbiak már nem voltak olyan békések, mint a hullámlovaglás. A Gawker cikke szerint ugyanis a bulizó szörfösök nekiestek a kisvárosnak, és módszeresen elkezdték elpusztítani azt. Kirakatokat törtek, boltokat fosztottak ki, verekedtek és mobilvécéket borogattak. A felvételek szerint a rendőrség nemhogy nem volt a helyzet magaslatán, sokáig egy biztosító rendőrt sem lehetett látni.

A Los Angeles Times külön megemlít egy főutcai bringaboltot, ahol a tömeget látva az alkalmazottak és haverjaik – mintegy tucatnyian – bezárták az üzletet, és ostromra rendezkedtek be. A zavargók egy Stop!-táblával betörték a kirakatot, elragadtak egy biciklit, majd megpróbáltak még egyet, de azt már megfogták az alkalmazottak. Végül pár helyi élőláncot alkotott a bolt előtt "Ez a mi boltunk!" skandálással, sőt még a táblát is megszerezték. Hétfőn délelőtt 10-kor már ki is nyitottak, bár az ellopott kerékpárnak végleg lába kélt.

A lap egy másik cikkben azt írja, a Facebookon terjedni kezdett egy fotó, ami vélhetően azt a férfit ábrázolja, aki a Stop!-táblával beverte a kirakatot. A képet több ezren osztották meg, állítólag egyesek fel is ismerték a férfit, és a rendőrséget is értesítették erről. Ryan Hartzog üzletvezető optimistán nyilatkozott: "Tudja, ez egy kis világ. Valaki ismer valakit, aki ismer egy másik személyt, és az a másik személy az a srác" – magyarázta a rendszert.

A rendőrség végül késő estére tudta helyreállítani a rendet a városban, miután gumilövedékkel, könnygázzal és paprikaspray-vel legyőzték az anarchiát. Végül nyolc embert vettek őrizetbe, csak könnyebb sérülések voltak – írja a CNN. A szörfverseny szervezői a Facebookon közölték, hogy mennyire "kiábrándítónak és elszomorítónak" tartják a történteket, amik állítólag egy szimpla verekedéssel kezdődtek.