A gyorsan lezavart eljárás végén csütörtökön kiderült, több mint 1000 évet kell börtönben töltenie a clevelandi túszejtőnek. Ariel Castro bocsánatot kért mindenkitől, a kínzás kivételével beismerte a fogvatartást, de állította, a szexet sokszor áldozatai kérték. Áldozata reméli, a pokollal szembesül a börtönben.

Életfogytiglani plusz 1000 év börtönre ítélte az illetékes ohiói bíróság Ariel Castrót, a három nő elrablásával, megerőszakolásával, fogvatartásával és magzataik megölésével vádolt clevelandi férfit – írja a Huffington Post. Castro korábban nem lehetett biztos benne, hogy megússza a halálbüntetést, de végül megállapodást kötött az ügyészséggel: beismerő vallomás ellenében megúszhatja életfogytiglani börtönnel.

977 vádpontban megvádolt férfi pere augusztus 5-én kezdődött, ekkortól kellett felelnie a három nő 2002-2004 közötti elrablásáért. A három nő egy szomszéd segítségével még május 6-án szabadult ki. Később kiderült, Castro megerőszakolta őket rendszeresen, a teherbe esett nők megzatait pedig egy kivétellel megölte.

11 év a pokolban

Érdekesség, hogy az eddigi tárgyalásokon álmatag Castro most kifejezetten élénk volt, nem lehajtott fejjel ült, hanem az iratokat böngészte, és figyelte Michael Russo bírót, az ügyészt, az ügyvédjét, az esküdteket. A tárgyaláson az áldozatok is vallomást tettek, valamint Castro házának pontos modelljét is kiállították. Képeket is mutattak a belsejéről, az egyiken egy játékokkal tömött gyerekszoba, a másikon rozsdás láncok láthatóak.

"11 évet töltöttem a pokolban. A te poklod csak most kezdődik. Az örökkévalóságig a pokollal kell szembenézned" – mondta a bíróságon a most 32 éves Michelle Knight. Castro az utolsó szó jogán állította, sokszor a nők kérték őt szexre. Mindössze betegnek vallotta magát, akinek szexuális függősége van. A kínzásokat tagadta. Castro állította, ő nem egy szörnyeteg, ő egy vidám zenészember, aki pornófüggő lett, így nem vette észre, hogy rosszat tesz. Bocsánatot is kért az áldozatoktól, majd majdnem elsírta magát.