Brandt Ballenger 9 éves volt, július végén hunyt el rákban. A kisfiú harcát a betegséggel több ezren követték Facebookon, sokan támogatták a családot, hátha találnak valami gyógymódot, ami használ. Nem találtak. A kisfiú halála után a család azt kérte, ha meg akarják az emberek őrizni Brandt Ballenger emlékét, tegyenek valami önzetlent egy idegennel, és meséljék el a fiuk történetét.

Brandt Ballengernél 2011-ben állapítottak meg az orvosok Wilms tumort, egy kifejezetten gyerekekre jellemző veserákfajtát, ami egyébként kifejezetten hatásosan kezelhető. A rák a gyerek tüdejére is átterjedt. Az orvosok azonnal megkezdték a kezeléseket, eltávolították a veséből a tumort, de hamar kiderült, hogy nem megszokott tumorról van szó, hanem egy kifejezetten ellenállóról. Ami fél évnyi kezelés lett volna, több mint egy évig húzódott, kemoterápia és sugárterápia felválvta – írta le a gyerek családja Brandt Ballenger rajongói oldalán Facebookon a fiú történetét.

A család időt és pénzt nem kímélve próbált segíteni a gyereken, de egy idő után kezdtek kifogyni a pénzből, ezért hozták létre a támogatói Facebook oldalt Team Brandt néven, amihez az évek alatt nagyjából 10000 ember csatlakozott, sokan küldtek támogatásokat a családnak.

Brandt Ballenger végül idén július 23-án belehalt a betegségébe. “Ma 2:10-kor szeretett Brandtünk felszállt az angyalok közé. A mamája, a papája, a nagyszülei, nagybácsijai, nagynénjei, nővérei és közeli barátai vették körbe, akik mind nagyon szerették. Békésen távozott” – írta a család Facebookon. Brandt története viszont csak ezután kelt önálló életre.

A kisfiút segítő közösség ugyanis mindenképpen szeretett volna valahogy segíteni a családon, mindenfélét küldtek ajándékba. A család viszont egészen példáértékűen reagált. Azt mondták egyrészt, hogy minden ajándékot a St Louis-i állatkert egyik padjánál helyezzenek el. Ez az állatkert és ez a pad volt a fiú legkedvesebb helye a világon, ezért a szülők elérték, hogy emlékpad legyen belőle.

Aztán pedig üzenetet tettek közzé. “Arra szeretnénk kérni mindenkit a Team Brandtben, hogy Brandt tiszteletére legyen spontán önzetlen egy idegennel” – írta a család.

A közösség pedig eleget tett a felkérésnek. Viszont egy dolgot nem tartottak be, nemcsak Brandt halála másnapján tettek random kedvességeket, hanem ahogy terjedt a hír, a másnap másnapján, és aztán is. Néhányan Facebookra is feltöltötték a képet, amit akkor készítettek, amikor eleget tettek a kérésnek.

A dolog lényege nagyjából annyi, hogy kifizetik például előre valaki kávéját, ebádjét, számláját, és csak egy fecnit hagnyak az illetőnek, hogy a rákban elhunyt Brandt Ballenger emlékére tették a dolgot.

“Kifizettük az ebédjét Brandt Ballenger tiszteletére, aki egy 9 éves kisfiú volt, a Wolf Branchbe járt, és nemrég elvesztette a rákkal folytatott harcát. A családja azt kérte, az emberek legyenek spontán önzetlenek a tiszteletére. Ez a mi önzetlen cselekedetünk. Élvezze az ebédjét, és segítsen, hogy Brandt története tovább éljen!” – állt például egy szalvétán, amit a jótevők egy asztalon hagytak.

“A McDrive-ban kifizettem az utánam érkező két autó számláját előre. Csak egy cetlti hagytam a pénztárosnak, és azt mondtam neki, adja át a következő üzenetet: “Egy nagyon különleges kisfiú tegnap eltávozott közülünk, kérlek menj a Team Brandt Facebook oldalra, hogy megértsd a történetet”. Reméljük olvasnak Brandtről, és továbbviszik az üzenetét!” – írták Facebookon.

A történet azóta kijufott a Facebook csoportból, megjelent az egyik legnépszerűbb szórakoztatóblogon, a 9GAG-en is, a Team Brandt csoportján pedig állandósultak a posztok, amik a spontén önzetlenségekről számolnak be.

A kommentelők között egyöntetű a vélemény Facebookon, hogy mindannyian nagyon jól érezték magukat azután, hogy minden különösebb cél nélkül jót tettek valakivel.