Nem azt a számot játszották a helyi szórakozóhely karaoke-zenészei, amit az 51 éves férfi kért, ezért az dühében fent maradt a thaiföldi bulihely színpadán, és tovább énekelt. A balhét az utcán folytatták, aminek az lett a vége, hogy a vakációzó amerikai férfit halálra döfték egy vasrúddal.

27 éves fiával nyaralt a thaiföldi Ao Nangban az 51 éves amerikai férfi, aki szerdán életét vesztette egy karaoke buli közben a part egyik szórakozóhelyén  – közölte a hírt az AFP hírügynökség a helyi rendőrség tájékoztatása alapján. Bobby Ray Carter Jr. és fia a Little Longhorn Saloon bárba látogattak el, ami a Gawker szerint kellemes zenét, sok-sok szórakozást és barátságos személyzetet ígér a honlapján – vagyis ígért, amíg volt az oldalon bármilyen információ a kaktuszos képeken kívül.

A helyi rendőrfőnök, Taksin Pochakorn a hírügynökségnek azt mondta, hogy a két férfi egy darabig békésen iszogatott, és egészen addig nem is volt semmi baj, amíg a szórakozóhely karaokes zenészei (merthogy ott nem lejátszóval, hanem élő zenével oldják meg a zenei alapot) más zenét kezdtek el játszani ahelyett, amit Carter kért. Miután a zenészek eljátszották a dalt, levonultak pihenni, Carter azonban dühében maradt a mikrofonnál és továbbénekelt.

Ekkor tört ki a balhé, szó szót követett, és végül az 51 éves férfi már odáig jutott, hogy elkezdte visszakövetelni a jattot, amit korábban adott a három zenésznek. A zenészek és a turisták ezután a szórakozóhely előtt folytatták a vitát, aminek az lett a vége, hogy az 51 éves Carter mellkasába kétszer beleszúrtak egy vasrudat. A amerikai turistát beszállították a helyi kórházba, de ott már csak azt tudták megállapítani, hogy a kórházba szállítása közben életét vesztette. Fiának, a 27 éves Adam Carternek megsebesült a karja, de túlélte a verekedést. A három zenészt a rendőrség letartóztatta, és emberölés miatt vádat emeltek ellenük.