Mivel szinte minden számítógépen van szexfilm, ezért időről időre előfordul, hogy valaki mellékattint, és közterületen vagy nagy nyilvánosság előtt játszik le ezzel szaftos jeleneteket. Persze akadnak rosszindulatú hekkerek is, akik ilyen disznó poénokkal hívják fel magukra a figyelmet.

Múlt héten jött a hír, hogy egy csilini pályaudva épp felújítás alatt álló ledfalán véletlenül leadtak egy-két erotikus jelenetet a  Szép asszonyok egy gazdag házban című kínai klasszikus regény adaptációjából. A jelenség tíz percig tartott, és az okozta, hogy a falat átmenetileg kezelő személy elfelejtette leválasztani a számítógépét a berendezésről.

Esete nem egyedülálló, Kína világelső ebben a témában: februárban Zsongsan városában, a helyi KFC feletti köztéri kivetítőn indult el valami nyugati pornó, ami 20 percen át volt látható. Mindezt úgy, hogy a város központjában van egy óvoda és egy iskola is. Állítólag számítógépes hiba állt a háttérben.

2013, a köztéri pornók éve

Az év elején egy egyetem hallgatósága is megismerhette, milyen nyögések közben órát hallgatni. A belga Gent egyetemén történt meg a baleset, amely során az élelmiszertudományok professzora elfelejtette kikapcsolni a pornót a gépén, és az szépen futott tovább a kivetítőn. A vége eltanácsolás lett, pedig a diákok alapvetően szerették az öreg tanárt.

Januárban a svéd TV4 News a szíriai helyzetről számolt be, amikor az orosz álláspont ismertetése közben megjelent egy pornófilm a bemondó mögötti egyik monitoron. Tíz percen át tartott az orgia, , mire valaki észbe kapott a stúdióban.

A franciaországi Authieux-sur-le-Port-Saint-Ouenben szintén januárban gyerekek nézhettek szexet egy hanyag tanáruk jóvoltából. A tanárnő ugyanis rossz fájlt nyitott meg, de meg se várva, hogy elkezdődjön, kiment a teremből a dolga után. Öt perc múlva azonban tátott szájú gyerekek fogadták őt, vizsgálat is indult ellene emiatt.

Ekkoriban egy chilei busz közönsége is megismerhette a véletlen pornó fogalmát. A távolsági járaton randomra betettek egy kazettát a videomagnóba, mire beindult egy jóféle reszelős filmalkotás.

Szintén idei történet volt a rolót nemrég lehúzó görög közszolgálati tévé híradójáé is. A férfi hírolvasó a szokásos ütemben darálta a tévécsatorna siralmas anyagi helyzetét és lehetséges bezárását, viszont mögötte egy szexjelenet futott egy monitoron.

Hekkerek nagy tettei

Moszkvában 2010 januárjában a közlekedés is leállt az orosz főváros egyik forgalmas körútján, amikor vélhetően hekkerek elindítottak egy pornójelenetet egy kivetítőn. A szaftos részleteket 20 percen át nézhették a moszkvaiak, mire sikerült leállítani.

2009 februárjában, a 62. Super Bowl alatt történt meg az a csúfság, hogy az adás megszakadt egyes kábeltévé-előfizetőknél, és 37 másodpercnyi pöcslóbálást nézhettek végig, mielőtt újra az Arizona-Pittsburgh meccsre váltott a szolgáltató. Itt még FBI-nyomozás is indult hekkelés gyanújával.

Szintén a hekkerek csaptak oda 2001-ben a németországi Drezda egy bevásárlóközpontjában, ahol egy kivetítőre nyomtak ki pornót.