Egy angliai börtön egyik cellájába sikerült becsempészni egy mobiltelefont, amit az ottani rabok arra használtak, hogy pózolós fotókat készítsenek magukról, amiket aztán kiposztoltak a Facebookra. Az egyik húszéves rab egyébként korábban Jean Paul Gaultier modellje volt.

Az alábbi fotón látható két srác nem a saját lakásuk egyik szobájában készítették az alábbi képeket, hanem a börtönben, ahol többéves büntetésüket töltik. A bal oldali, húszéves férfit, Sonny Barkert betörés miatt ítélték 8 év börtönbüntetésre, ami alatt láthatóan egész jól érzi magát, legalábbis erről árulkodnak azok a fotók, amiket folyamatosan a Facebookra tölt fel magáról − írja a Daily Mail. A fotón a két boldogan vigyorgó srác mögött egy tévé látható, amin épp valamelyik zenecsatorna van bekapcsolva, de van még a rochesteri börtöncellában egy PlayStation 2 is. A többi itt készült fotó alapján azt is meg lehet tudni, hogy egészen klasszul felszerelt cellák ezek, amik talán néhány kollégiumi szobánál is kényelmesebbek lehetnek.

Az izmait és a tetoválásait pózolgatva mutogató Sonny Barkert egyébként 8 évre csukták le, mivel betört egy házba, ahol kést fogott az ott élő nőre és annak lányára. Hogy Barker ne unatkozzon, sikerült egy telefont becsempésznie a cellájába, hogy aztán az azzal készített fotókkal Facebook oldalán büszkélkedjen. A másik férfi, akivel a képek többségén pózolgat, a szintén húsz éves Korrel Kennedy, aki egyébként Jean Paul Gaultier modellje volt, mielőtt börtönbe kerül, amiért egy késsel fenyegetett meg, majd üldözött egy kórházi dolgozót.

Júnus 29-én, az első, börtönből posztolt fotója mellé a következőt írta Barker: "Ez a helyzet! Élőben jelentkezem a börtönből. Kinek hiányzom?" A Börtönőrök Szövetségének főtitkára, Steve Gillian az ügy kapcsán aggodalmát fejezte ki a Facebookra kikerülő képek miatt: "Ez botrányos, és megsértették a biztonsági intézkedéseket." A börtön szóvivője elmondta, hogy a börtönben a rabok számára nem megengedett a mobiltelefon használata, és ha bárkinél is találnak egyet, azt megbüntetik. A rochesteri börtön, ahol Barker és Kennedy is tölti a büntetését, 650 fiatal bűnelkövető számára jött létre, és korábbi vizsgálatk során már kiderült, hogy a börtön falain belül többször zaklatták egymást a rabok.