Martin Manley a Kansas City Star nyugdíjas sport statisztikai elemzője volt. Két válás után egyedül élt. Saját maga akarta irányítani életét, és halálát is, ezért úgy döntött, hogy hatvanadik születésnapján öngyilkos lesz, ennek részleteit pedig egy weboldalon osztja meg a világgal.

A Martin Manley öngyilkosságáról szóló weboldalt egy Reddit felhasználó fedezte fel. Az azóta már törölt oldalon Manley azt írta le, hogy miért döntött úgy, hogy 60 évesen véget vet életének − írja az Allvoices.com.

Martin Manley augusztus 15-én, csütörtökön reggel 5-kor leparkolt a helyi rendőrőrs mellett egy fa alatt, felhívta a 911-et, hogy bejelentsen egy öngyilkosságot, majd meghúzta a ravaszt. Manley 1953 augusztus 15-én született, vagyis aznap volt 60 éves. Az emiatt létrehozott weboldalán a férfi részletesen el is magyarázza, hogy miért döntött az öngyilkosság mellett. Nem akart tovább öregedni, és teher lenni mások számára.

"Ahogy elkezdtem öregedni, észrevettem az ezzel járó problémákat. Zavart, hogy állandóan nyitva felejtettem a garázsajtót egész éjszakára. Zavart, hogy elfelejtettem felhúzni a cipzárt, mikor felvettem a nadrágom. Zavart, hogy folyton elfelejtettem a legjobb barátaim nevét. Zavart, hogy mikor lementem a földszintre, már fogalmam sem volt, hogy miért mentem le. Zavart, hogy miután megnéztem egy filmet, és felmentem az IMDB-re, hogy megírjam róla a véleményem, észrevettem, hogy már láttam, és már megírtam róla a véleményem. Zavart, hogy a szemetesben turkáltam amiatt, hogy találjak egy olyan borítékot, amit nekem küldtek, csak hogy tudjam a címem, pedig már kilenc éve ugyanott éltem" − magyarázta Manley.

Manley egyedül élt, nem volt felesége, nem voltak gyerekei, gyakorlatilag egyedül volt. Mindennél jobban rettegett attól, hogy öregek otthonába kerül, és fizikálisan vagy mentálisan leépül. Weboldalán mindent leírt, mindent alaposan végiggondolt: hogy hogyan vessen véget az életének, hol és mikor. Leírta, hogy először arra gondolt, hogy a garázsában az autója kipufogógázával öli majd meg magát, de mivel ikerházban élt, nem akarta, hogy a szomszédai is meghaljanak emiatt. Mivel Manley szervdonornak is jelentkezett, ezért mérget sem akart bevenni, így az egyetlen mód arra, hogy véget vessen az életének az volt, hogy lelője magát.

A férfi azt is megosztotta weboldalán, hogy nem szeretné, ha a nővére találná meg a holttesttét, azt sem akarja, hogy utána takarítsanak, és azt sem, hogy sokáig észre se vegyék, hogy meghalt, ezért döntött úgy, hogy a rendőrőrs közelében lesz öngyilkos.

A Kansas City Star azt írja, hogy Manley a weboldalán arra is utalt, hogy több ezer dollár értékű arany és ezüst érme van a tulajdonában, ezekhez pedig GPS koordinátákat is megadott, amik a helyi botanikus kerthez vezetnek. Utóbbi a rendőrség szerint csak egy hoax, és Manley hozzátartozói úgy tudják, hogy a férfi még öngyilkossága előtt megszabadult az érméktől.