A 41 éves nő húgyhólyagrákot hazudott, még gyerekeit is megvezette. Több mint kétmillió forintot szedett össze az amerikai nő, akit a bíróság 500 óra közmunkára ítélt.

A 41 éves amerikai Lori Stilley úgy tett, mintha rákbeteg lenne, és összesen 12 000 dollár (2 700 480 Ft) adományt zsebelt be körülbelül 300 embertől – írta a USA Today.

A nő húsz államban is turnézott rákjával, majd a rokonoknak lett gyanús a csodálatos gyógyulása. Stilley a Facebookon posztolta ki még 2011-ben, hogy húgyhólyagrákja van, kezelésére gyűjtögetett pénzt.

A Philadelphia Inquirer magazin riportja szerint Stilley testvére és exférje arra kérte a bíróságot, hogy mérlegeljék a büntetést amiatt is, hogy komoly érzelmi megrázkódtatást okozott hazugságaival a családjának – többek közt a 13 éves lányának és a 8 éves fiának. Állítólag egyszer azt kérdezte a lányától, "hogy lehetsz ilyen gonosz, amikor tudod, hogy a mami meg fog halni?"

A New Jersey-i tárgyaláson a bíró személyes megjegyzést is tett a nőre. "Még soha nem hallottam ennyire felháborító dolgot. Szóhoz sem jutok. Aljas, amit tett" – mondta a bíró, James W. Palmer Jr. a 41 éves nőnek. A lopással és megtévesztéssel vádolt nő egyébként elismerte, hogy mindenkit átvert, összesen 500 óra közmunkát rótt ki rá a bíró.

Nem ő az első, aki rákbetegséget színlel, csakhogy pénzhez jusson, a 19 éves Angie Gomez milliókat szedett össze kamurákjával. A fiatal lány azt hazudta mindenkinek, hogy gyerekkora óta leukémiával küzd, majd a rendőrség kapott egy fülest, miszerint az éppen egy szépségversenyre készülő lány igen egészségesnek tűnik. Egy rákot hazudó menyasszony még Gordon Ramsay-t is átverte, a sztárszakács maga is megosztotta az essexi menyasszony szívszorongató történetét: az hazudta, hogy 15% esélye van a túlélésre, kezelésre kell a pénz. Majd kiderült, hogy a lóvé a lagzira kellett valójában.