Hárman erőszakoltak meg egy nőt Mumbai luxusnegyedében. A tetteseket még nem kapták el, de az eset után megint aktuális lett az indiai nők helyzete.

Csoportosan erőszakoltak meg egy húszas évei elején járó fotóriportert Indiában augusztus 22-én. A hírek szerint az eset nagyon hasonló ahhoz az Újdelhiben történt csoportos erőszakhoz, ami miatt világszerte elkezdtek tüntetni azért, hogy változtassák meg az ország nagyon laza nemi erőszakra vonatkozó törvényeit  – írja a Huffington Post.

Az eset különösen azért zaklatott fel már most sokakat, mert Mumbaiban történt, ami a közmegegyezés szerint egész India legbiztonságosabb része nők számára. Ráadásul Mumbaiban sem akárhol, hiszen a legdinamikusabb körzetnek kikiáltott Alsó-Parelben erőszakolták meg, a környéken csupa luxusházzal és bevásárlóközponttal. Az áldozat jelenleg a helyi kórházban fekszik, még senkit sem tartóztattak le.

“A lány este kiment készíteni pár képet. Két férfi odament hozzá, és azt kérdezték, rendelkezik-e engedéllyel fotók készítésére. Ekkor csatlakozott egy harmadik férfi is, és megerőszakolták a fotóst” – mondta a mumbai-i rendőrség szóvivője Satyapal Singh, hozzátéve, hogy tíz embert hívtak már be a rendőrségre azért, hogy válaszoljanak a kérdéseikre.

Az indiai nők helyzete még tavaly decemberben lett kiemelt téma, amikor hat férfi brutálisan megerőszakolt egy 23 éves nőt az iskolabuszon, aki két héttel később bele is halt a sérüléseibe. A hír hallatán több száz egyetemista és ellenzéki politikus vonult Újdelhi utcáira, hogy a nők nagyobb biztonságáért és egyenjogúságáért tüntessen.