Néhány nap alatt meglepően népszerű lett főleg Ázsiában egy 17 éves orosz erőemelő lány, Julia Vins, akinek a hatalmas izmairól és egészen babaszerű arcáról készült képei bejárták az internetet. Az egészen szürreális izomméretekkel rendelkező lány azt mondja, azért kezdett el edzeni egy pár éve, mert nem volt önbizalma, aztán úgy maradt. Két éve foglalkozik komolyan a súlyemeléssel.

Julia Vins egy 17 éves orosz lány, 165 centi magas, 60 kiló, szóval teljesen átlagosnak mondható. Abban különbözik a legtöbb 17 éves, 165 centis és 60 kilós orosz és egyéb lánytól, hogy 75 kilóval nyom fekve, 130 kilóval guggol és 140 kilót emel. Ha valaki nem értené, egy erőemelőről van szó, a számok pedig a korához és a súlyához képest igen jónak számítanak, sőt. Az erőemelés pedig olyasmi, mint a súlyemelés, a pontos különbségeket csak a sportot űzők értik.

Az erőemelési képességein felül azzal tűnik ki a többiek közül, hogy hihetetlenül babaszerű arca van, ami egészen szürreális élményt ad a hatalmas izmaival párosítva. Néhány nappal ezelőtt a 9GAG internetes poénoldalon tűntek fel a fotói, ami elég is volt ahhoz, hogy Ázsiában, de különösen Japánban, Kínában és Oroszországban borzasztó népszerűvé váljon.

A VK.com nevű közösségi oldalon vezetett profiljában olvasható egy vele készült interjú, ebből kiderül, hogy mióta és miért emeli a súlyokat.

Néhány évvel ezelőtt kezdett el edzőterembe járni, egészen pontosan először a tornaórán kezdett ismerkedni a súlyokkal. Aztán azért ment le edzőterembe, mert egyáltalán nem voltak izmai, gyengének érezte magát, ezért nem volt önbizalma.

Két éve kezdett komolyabban foglalkozni az erőemeléssel, de eddig nem volt versenyeken. Idén szeptemberben vesz majd részt először versenyen, egyből a felnőttek mezőnyében, amitől tart is egy kicsit, de bízik magában.

Az interjúban arra is kitérnek, hogy az üzenőfalán meglehetősen sok a negatív komment, sokan groteszknek, ijesztőnek tartják, azt mondják, nagyon nem nőies, és hogy nem kéne ilyesmivel foglalkoznia. A negatív kommentekkel igyekszik nem foglalkozni, nem is igazán olvassa az oldalára érkező hozzászólásokat.

Annak viszont örül, hogy többen is vannak, akiket az ő példája vett rá arra, hogy lejárjanak valahova sportolni, sőt olyanok is akadnak, akiket ő maga vitt le a konditerembe. Persze, nem mindenhol szidják, a kifejezetten izmos lányokkal foglalkozó oldalon, a Girls With Muscle-ön, ahol szintén van profilja, kifejezetten sok rajongója van.

Néhányan azzal támadják egyébként, hogy nem is igaziak az izmai, csupán retusálás eredményei, ezt innen sajnos nem tudjuk megállapítani, de ha a története csak egy jól kitalált átverés, akkor nagyon jól csinálja, a Google már közel egymillió találatot ad ki a nevére, és már gyorstipp is feljön a neve mellett, ha rákeresünk.