A farkastámadások kifejezetten ritkák, az elmúlt évtizedben az Egyesült Államokban mindössze két halálos áldozattal járó ügy volt. Egy tizenhat éves fiúnak mégis okozott pár kifejezetlen kellemetlen percet, amikor egy szürke farkassal találkozott.

Noah Graham a sátra mellett feküdt egy kemping területén a vidéki Minnesotában. Szombat kora reggel arra ébredt, hogy valamit érez a fejénél. "Elképzelésem se volt, hogy mi lehet ott, egészen addig, amíg nem mászott a fejemre" – mondta a tizenhat éves Graham az ABC Newsnak. A srác fejéhez egy szürke farkas lopakodott hátulról, és megpróbált minél nagyobbat kiharapni belőle. "Nem hallottam, nem láttam, ahogy közeledik" – emlékezett vissza a Winnibigoshish tónál történtekre, ahol néhány barátjával kempingeztek.

Breaking News | Celebrity News | More ABC News Videos

Mire Graham felfogta, hogy mi történik, a feje egy része már a farkas szájában volt. Ekkor higgadtan hátranyúlt, és kiszabadította a fejét a farkas állkapcsai közül. Végül egy kábé tíz centis vágással, amit 17 kapoccsal fogtak össze, és néhány mélyebb karcolással megúszta a dolgot. "Azt hittem, hogy vissza fog jönni értem, és ez volt a legfélelmetesebb része a támadásnak." A fiú barátnője látta az egészet, de bemenekült az autójába. A csapat másik két tagja pedig kényelmesen át is aludta az izgalmakat. A sikertelen akció után az állat elfutott.

A beszámolók arra is kitérnek, hogy Grahamet természetesen beoltották veszettség ellen. A leírása alapján egyébként később ki is lőttek egy 34 kilós állatot, aminek az állkapcsa egészen szokatlan formájú volt, ezért a vadászat kifejezetten nehéz volt számára. Így aztán valószínűleg a kemping körül potyázott, hogy élelmet találjon. Ez volt egyébként a legelső farkastámadás, amit Minnesota államban regisztráltak. Noah Grahamet nem rázta meg a kaland, mint mondta, valószínűleg fog még kempingezni, csak nem alszik a sátron kívül.