A PostSecret anonimitásra épülő bevalló oldalon egy nő testének elásására utal egy vallomás. A készítők nem szóltak a hatóságoknak, de az internet vadul nyomoz az ügyben.

Nemrég a teljesen privát, de valamit mindig bevalló üzenetek összegyűjtésére szolgáló PostSecret nevű oldalon megjelent egy szöveg, ami alapján valószínűsíthető, hogy valaki beismert egy gyilkosságot. A találgatás azóta is megy rajta, hogy a nagyon kinagyított Google Maps, és az “Azt mondtam, szakított velem, de valójában elástam a testét” – feliratú szöveg és a hozzá tartozó nyíl egy valódi tetthelyet takar-e.

A Daily Dot sem adott még erre választ, viszont kiemeli, hogy a PostSecret készítői nem a rendőrséget értesítették, hanem a többi képpel együtt megjelentették, hogy aztán az ilyenkor szokásos módon Redditen induljon meg az egyéni nyomozás. Ott viszonylag gyorsan kiderült, hogy egy chicagói útról van szó, de a moderátorok valamiért cikinek érezték ezt az egészet, és az elején csak minden információt tartalmazó írást kitöröltek, majd az egész posztot eltüntették.

A PostSecret feje, Frank Warren a Gawker információi szerint még mindig tartozik a rendőrségnek egy telefonnal. Bár a gyanúk szerint hamis a kép, és szó sincs itt valódi gyilkosságról, áprilisban például szintén nagy hullámokat kavart, amikor egy felhasználó mémben vallotta be, hogy szándékosan túladagolta testvérének drogfüggő barátját metamfetaminnal, de az igazságtartalma annak is tisztázatlan még, mint ahogy általában minden anonim internetes megmozdulás valóságtartalmát könnyű megkérdőjelezni.