A brit Lucy Vallender Laurens Vallender néven hivatásos katona volt, aztán 2010-ben rájött, hogy mindig nővé akart válni. Azóta boldog ember lett, bár a mecsetben a férfiakkal kéne együtt imádkoznia.

Lucy Vallander nemrég még a hadsereg képzett katonája volt, de még férfiként, 2010-ben úgy döntött, itt az ideje tisztába tenni a dolgokat, és nemet váltani. Ezzel az egykori Laurens Vallender lett az Egyesült Királyság első nemváltó muszlimja, aki még azt is bevallotta, hogy igazából a katonásdi is csak annak a takargatásának köszönhető, hogy 14 éves kora óta tudja, nő akar lenni –írja a Daily Mail. “Próbáltam macsó dolgokat csinálni, hogy megállítsam ezt, de nem ment, mert más akartam lenni, mint aki valójában vagyok. Máshogy éreztem magam, a férfiakhoz vonzódtam, de elnyomtam magamban az érzéseket, és megpróbáltam úgy élni, ahogy a többi korombeli. Sokat buliztam és ittam, barátnőim is voltak, de pár hónap után mindig szétmentünk” – magyarázta a folyamatot Vallender. 28 évesen hagyta ott a hadsereget, nőként már a védelmi minisztériumban kapott munkát, mint konyhai dolgozó.

A három éve nőként élő exkatona mostanra annyira teljes életet tud élni, hogy már lett egy férje is. A szintén muszlim férfit egy internetes társkeresőn ismerte meg, de az elején nem vallotta be, hogy nemrég még ugyanahhoz a nemhez tartoztak. “Szeretem, mert nagyon kedves és figyelmes. Nem mondtam meg neki, hogy transznemű vagyok, de valószínűleg kikövetkeztette, hiszen látta a sebeimet. Kétszer találkoztunk az esküvő óta, mindkét alkalommal szexeltünk” – avatta be a világot kíméletlen őszinteséggel Murad nevű férjével közös életükbe. A férfival egy kis ceremónián keltek egybe Londonban.

Bár hivatalosan Vallander az első muszlim nemváltó, szerinte nem ilyen egyszerű az ügy. “Többen is biztosan így vannak ezzel, csak nem merik maguknak bevallani” – mondta. A nőnek egyetlen komoly problémája van, ami természetesen az iszlám hithez tartozik, a swindoni mecsetben ugyanis nem hajlandók elfogadni döntését, és nőként kezelni. Emiatt nem is imádkozhat együtt a nőkkel, csak a férfiak közt. “Ahogy bántak velem, az undorító. Az ádámcsutkámról tettek fel kérdéseket, a menstruációmról faggattak, és meg kellett mutatnom a születési anyakönyvi kivonatomat. Azt mondták, a férfiakkal kell együtt imádkoznom, úgyhogy inkább otthon imádkozok” – sorolta a vele szembe kerülő problémákat Vallender.

A megalázó helyzete különösen azért érdekes, mert Vallander pont azért tért át 2012 szeptemberében a muszlim hitre, mert a vallás a békét hirdeti. "Azért tértem át, mert ez egy kedves vallás, és nagyon békés. Jó érzés volt, hogy van miben hinnem. Boldog voltam, és megkönnyebbültem, most pedig olyan boldog vagyok, mint még soha az eddigi életemben."