Egyelőre csak annyi biztos, hogy Julija Prokopjeva, egy 28 éves orosz modell augusztus 22-én eltűnt, majd néhány nappal később megtalálták brutálisan bántalmazott meztelen holttestét egy erdőben Jekatyerinburg mellett. A gyilkossággal a divatfotós férjét, Dmitrij Losagint gyanúsítják, az indíték pedig az lehet, hogy a feleség HIV-pozitív volt, és a férjét is megfertőzte. A férj mindent tagad.

Dmitrij Losagin, egy 37 éves orosz divatfotós, és a 28 évesen elhunyt modell, Julija Prokopjeva kapcsolata olyan romantikusan indult, ahogy romantikus történet csak indulhat. A fotós és a modell együtt dolgoztak Indiában, ahol a modellt menyasszonynak öltöztetve fotózta Losagin. Annyira megtetszett neki Prokopjeva menyasszonynak öltözve, hogy azonnal szerelmet vallott neki, sőt a kezét is megkérte ott helyben – írja a Daily Mail.

“Amikor megláttam egy elefánt hátán lovagolni esküvői ruhában az indiai dzsungelben, odamentem hozzá, és megkértem a kezét. Azt mondtam neki: “A szemeden keresztül szeretném látni a világot, veled akarok megöregedni, a tengerparton akarok veled sétálni, és fogni a kezed” – mondta korábban a férj arról, hogyan kérte meg a felesége kezét. Két évvel ezelőtt össze is házasodtak.

Aztán Prokopjeva idén augusztus 22-én eltűnt, és néhány nappal később Jekatyerinburg mellett egy erdőben megtalálták brutálisan bántalmazott, meztelen holttestét, a gyilkossággal pedig a férjet gyanúsítják, és mindenki azt találgatja, mi történhetett.

A modell nyakát eltörték, arcát megégették, annyira súlyos sérülései voltak, hogy csak DNS alapján tudták azonosítani. Az azonosításkor derült ki, hogy HIV-pozitív volt. Ez az információ adja az egyik potenciális indítékot. Az egyik feltételezés szerint ugyanis, amikor Losagin megtudta, hogy a felesége HIV-pozitív, és őt is megfertőzte a betegséggel, annyira feldühödött, hogy megölte a nőt.

A rendőrség vizsgálja ezt a lehetőséget, a férfi őrizetben van, de egy bírósági meghallgatáson már azt mondta, hogy ártatlan, mindent tagad, és szerette a feleségét.

Meg nem erősített hírek szerint viszont a mobiltelefonja lebuktathatja, állítólag a gyilkosság éjszakáján beazonosították a telefonját nem sokkal a gyilkosság helyszíne mellett, ami egy annyira elhagyatott erdős rész volt Jekatyerinburgtól kb. 35 km-re, hogy szinte senki sem jár arra, vagyis ha tényleg ott volt, nagy eséllyel a gyilkosság miatt volt ott.

A modell egy buli után tűnt el, amit a pár egymillió fontos (357 millió forint) villájában rendeztek. A bulin részt vevők szerint Prokopjeva már ott is elég furcsán viselkedett, elég zaklatottnak tűnt, aztán a buli egyik részén kizárta a férjét és néhány többi vendéget a tetőre, őket csak egy takarító tudta végül kiengedni.

A modell rokonai szerint a furcsa buli után a férj is furcsán kezdett viselkedni, például nem kereste a feleségét.

“Nem foglalkozott azzal, hogy megkeresse. Először azt mondta nekünk, Julija az éjszaka közepén lelépett a kocsijával. Aztán azt mondta, hogy a kocsi hirtelen újra megjelent az ablaka alatt. Felbosszantottam magam, és elmentem a rendőrségre, bejelentettem, hogy eltűnt a testvérem, és hogy valószínűleg történt vele valami. (Losagin) folyamatosan megváltoztatja a történetét. Nem akarta kihívni a rendőröket, hogy vegyenek ujjlenyomatot Julija kocsijáról. Miért? Nem akar hazugságvizsgálatot. Szerintem ez azt jelenti, hogy takargat valamit” – mondta az elhunyt nő testvére, Mihail.

A családnak nemcsak ezek tűntek gyanúsnak, hanem az is, hogy a nő eltűnése utáni napokban Losagin elkezdte árulni a házukat, valamint hogy nem igazán vett részt a nő keresésében. Amikor megtalálták a holttestet, és azonosítani kellett volna, akkor nem jelent meg, azt mondta, éppen dolga van.

“A rendőrség minden tőle telhetőt megtesz, hogy megtalálják a gyilkost. Őrizetbe vettük Julija férjét. Nem vádoltuk meg a gyilkossággal, de vizsgáljuk, hogy érintett-e az ügyben” – nyilatkozta a rendőrség.

Közben a fotós támogatói a szabadon engedését követelik, azt mondják, teljesen elképzelhetetlen, hogy ő követte volna el a gyilkosságot, annyira szerette a feleségét.