A Kink.com amerikai pornós cég újabb pornószínészéről derült ki, hogy HIV-fertőzött, ám a cég határozottan állítja, nem a forgatásokon kapta el a vírust. Sőt, úgy gondolják, ő adhatta át Cameron Baynek is, aki két hete tudta meg, hogy HIV-pozitív. A pornószínésznő és a melegpornós ugyanis már egy ideje együtt járnak.

Néhány héttel azután, hogy pozitív lett Cameron Bay amerikai pornószínésznő HIV-tesztje, a King.com San Franciscó-i pornós cég egy másik pornószínészéről is kiderült, hogy megfertőződött a vírussal, írja az SFGate.com. A 32 éves Joshua Rodgers (pornós nevén Rod Daily) a Twitterén közölte a hírt. "Dobpergést kérek!! 32 éves vagyok, és HIV-pozitív. Akut HIV, ami annyit jelent, hogy hál' istennek csak valamikor a közelmúltban fertőződhettem meg. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen hamar elkapták, így még hathatnak a gyógyszerek" – írta kedden Rodgers. A 32 éves férfi főként melegpornós jeleneteket vállalt, ám a Kink.com vezérigazgatója szerint teljességgel kizárt, hogy a forgatásokon fertőződött volna meg, hiszen minden alkalommal óvszert használt.

Ki adta át kinek?

A cégnek természetesen megvan a maga magyarázata arra, hogyan fertőződhettek meg ketten is. Miután Cameron Bayről kiderült, hogy HIV-pozitív, az összes filmbeli partnerét kivizsgálták. Mindannyiuk tesztje negatív lett, ami annyit tesz, hogy Bay sem a forgatásokon szerezte a vírust. Az Xbiz azt írja, hogy Bay és Rodgers együtt jártak már egy ideje, így nagy a valószínűsége annak, hogy megfertőzték egymást. Na de ki kit? A cég vezérigazgatója, Peter Acworth szerint Rodgers adta át a vírust Baynek.

A pornóiparban dolgozókat 28 naponta rendszeresen vizsgálják a szexuális úton terjedő vírusokra, ám a felnőttfilm iparban dolgozók szakmai szervezete, a Free Speach Coalition már fontolóra vette, hogy a vizsgálatot még sűrűbben, 14 naponta tennék kötelezővé. Cameron Bay pozitív HIV-tesztje után a szakmai szervezet moratóriumot rendelt el, amit augusztus 28-án oldottak fel, és bár logikus lett volna újra elrendelni, egyelőre ez nem történt meg.

Még nem rendelték el az újabb moratóriumot

A szakmai szervezet közleményt adott ki a kérdésben, írja a New York Daily News. Ebben azt írják: Rod tesztjét egy olyan intézmény végezhette el, amely nem áll együttműködésben velük, így azt, hogy a pornószínész valóban HIV-pozitív lenne, egyelőre nem tudják megerősíteni. "Arról, hogy elrendeljük-e a filmforgatások felfüggesztését, az orvosi tanácsadó csapatunk dönt majd a legfrissebb információk fényében" – áll a közleményben. Hozzáteszik, hogy természetesen támogatják Rodgerst, amennyiben a Twitter-posztjai igazak, és ha felveszi velük a kapcsolatot, akkor orvosi segítséget is tudnak nyújtani.

A pornószínész a Los Angeles Daily Newsnak azt mondta: egy arizónai magánklinikán teszteltette magát, és megjegyezte azt is, hogy nem igazán tudja, hogyan kaphatta el a vírust, csak azt, hogy valamikor a múlt hónapban történhetett. Annyi biztos, hogy a pornóiparban már nem látják viszont.