Sarah Mastouri biztosan állította, hogy Algériából érkezett, és már Lyonban tanult, de az egész világon nincs semmi nyoma a létezésének. Ő csak békés életet akarna, de senki nem ad neki személyi okiratokat.

Már Franciaországon is túlnyúlik a kérdés, hogy mégis ki lehet az a nő, aki még idén januárban Sarah Mastouri néven jelentkezett be a pszichiátriára. Nem azért, mert akkora dolgokat tett le az asztalra, hanem mert a perpignani nő több hónapnyi kutatás után sem létezik hivatalosan – írja a Local France. Ő magát 29-nek mondja és algírnak.

Az érdekes az, hogy a nő egészen pontos leírást tud magáról adni, élettörténettel és részletes dátumokkal együtt, csakhogy a pontosság ellenére ezeknek a sztoriknak a megtörténtüknek semmi nyoma nincs. Az egyetlen biztos emléke az, hogy felkelt a kórházban, miután valakik megtámadták, és ellopták a pénzét és az iratait. Az orvosai szerint a támadás okozta a fura amnéziáját.

Bár Mastouri tisztában van vele, hogy papíron nem létezik, ő kitart igaza mellett. “Biztos vagyok a múltamban” – mondta a nő egy tévés riportban, de az már kicsit összezavarta, amikor megkérték a riporterek, hogy mondjon családtagot vagy barátot. Ezzel szemben azt el tudta mondani, hogy Lyonban járt középiskolába. Mastouri természetesen nem viselte jól, amikor közölték vele a szomorú tényeket. “Nagyon frusztráló. Normális életet szeretnék megint, letelepedni, és munkát szerezni. De ezekhez személyi okiratokra van szükség, de azokat senki nem állít ki nekem, mert sehol nem találnak rólam semmit.”

A múlt héten tovább bonyolódott a helyzet, ugyanis feltűnt egy nő, aki Mastouri anyjának vallja magát,szerinte a lánynak nem Sarah a neve, nem is Algériában született, és nem 29 éves, mert 1990-ben született. A nő még régi fotókat is küldött a lányról, aki szerinte Réunion szigetén született. A rendőrség jelenleg is nyomozza, igazat mond-e az anya, vagy ez is csak egy újabb csavar a helyiek szerint Franciaország utóbbi éveinek legérdekesebb történetében.