Raul Fernando Gomez Circunegui májusban indult útnak Chiléből Argentínába, a motorja útközben összetört, így végül gyalog folytatta az utat. Az 58 éves férfi talált egy búvóhelyet, ahol mazsolát, cukrot és patkányhúst evett. Húsz kilót fogyott, az orvosok szerint kiszáradt a férfi.

Brutális telet töltött az a 58 éves férfi az Andokban, akinek négy hónappal ezelőtt veszett nyoma. Raul Fernando Gomez Circunegui májusban motorral próbált átjutni Chiléből Argentínába, de járműve útközben összetört, így gyalog kellett folytatnia az útját. A férfire San Juan tartományban bukkantak rá, a tengerszint felett 2840 méter magasan fekvő búvóhelyén. Az elmúlt hónapokban havas hegyek közt mazsolát, cukrot és patkányokat evett. Összesen húsz kilót fogyott, kiszáradt, az orvosok a dehidratált állapota miatt kórházba szállították.

"Az igazság az, hogy ez csoda. Még mindig nem hiszem el. Hagytuk, hogy beszéljen a feleségével, a lányával és az anyjával. Kérdeztem tőle, hogy ezt te elhiszed? Azt válaszolta, nem, de most itt vagyok" – mondta San Juan tartomány kormányzója a helyi Diario de Cuyo magazinnak. Az orvosa azt nyilatkozta argentin lapoknak, hogy meglepte a férfi ellenállóképessége és életösztöne. "Páciensünknek kicsit magas a vérnyomása, és látszanak rajta az alultápláltság jelei. Rendbe fog jönni, és néhány napon belül elhagyhatja a kórházat" – mondta az orvos.

1972-ben az uruguayi rögbicsapat repülőgépe zuhant le az Andokban, a túlélők idővel elhunyt társaik holttestével táplálkoztak, ami akkoriban óriási felháborodást váltott ki. Történetüket az Életben maradtak című könyv, és annak filmadaptációja dolgozta fel.