Michele di Barinak hihetetlen szerencséje volt. Nem tudni miért, de egy másik olasz férfi meg akarta ölni, de futtában addig lövöldözött, mígnem kifogyott a tárja. Áldozatát ugyan sikerült lábon lőnie a nyílt utcán, de az utolsó lövésre már nem maradt ideje. Durva video a cikkben.

Az utcákon és sikátorokon keresztülrohanó két férfit rögzítettek a délolasz Foggia városának térfigyelő kamerái a napokban. Az egyikük, a 31 éves Michele di Bari az életéért futott, őt a 24 éves Michele Morelli üldözte futva és folyamatosan lövöldözve (zömmel parkoló kocsikat talált el). Aztán egy utcán rohanva végül sikerült eltalálni áldozata lábát, aki így elesett – írja a Daily Mail.

Ekkor Morelli lelassított és odalépett a földön fekvő áldozathoz, rászegezte 7,65-ös kaliberű fegyverét, és elsütötte volna. Azonban a hatlövetű tárát az üldözés és lődözés közben kiürítette, így az autókereskedő di Bari megúszta, Morelli pedig elmenekült, mielőtt kiértek a rendőrök. Azonban a képeken látható térfigyelő-felvételek alapján a rendőrök hamar elfogták a tettest, di Bari pedig megúszta egy lábsérüléssel.


Nagyobb térképre váltás

A környéken az utóbbi hónapokban nagyon elharapóztak a maffialeszámolások, bár a rendőrség szerint ezúttal nem a Sacra Corona Unita nevű bűnszervezet állt a háttérben. A két olasz valami vitás ügyet akart ilyen keményen lerendezni, de egyelőre egyikük sem mondta meg az okot a rendőrségnek. A korábbi felvételeken látszik amúgy, amint di Bari két parkoló autó között áll épp, amikor Morelli arra közelít kerékpárjával. A következő felvételen már rohannak mindketten.

A letartóztatott Morellit a rendőrség emberölés kísérletével és illegális fegyverbirtoklással gyanúsítja. Egyébként kiderült, négy éve a rendőrök előtt jól ismert merénylőt is megpróbálták megölni.