Egy 46 éves seattle-i irodalomprofesszort, Troy Wolffot halálra késelte egy őrült támadó egy focimeccs után, miközben a professzor a barátnőjét próbálta megmenteni.

Péntek este a 46 éves Troy Wolff elvitte a barátnőjét, Kristen Itót Seattle Sounders - Real Salt Lake focimeccsre, de sosem értek együtt haza, a meccs után a párra támadtak, a férfi életét vesztette a támadásban – írja a Seattle Times.

Úgy döntöttek, a meccs után hazasétálnak. Eközben jött velük szembe egy 44 éves férfi, aki valamiért beléjük kötött, egy kis késsel hadonászott. Wolff próbálta megvédeni a barátnőjét, akit megszúrt a férfi, de miközben próbálta leszerelni, a támadó többször is nyakon szúrta.

Közben befutott egy hívás a rendőröknek, valaki látta a késelést. A rendőrök viszonylag gyorsan a helyszínre érkeztek, ott volt a két áldozat, és mellettük állt a támadó is, a kést még mindig a kezében szorongatva.

“Vannak jelek arra, hogy a támadó csökkent értelmi képességekkel rendelkezett. [Az áldozat] próbált közbelépni, de a gyanúsított ekkor fordult felé, és elkezdte a férfi áldozat testét és nyakát szurkálni” – mondta a lapnak Jeff Kappel nyomozó.

A támadót még aznap este súlyos testi sértés gyanúja miatt letartóztatták, az áldozatokat pedig kórházba szállították. A professzor másnap belehalt a sérüléseibe. Barátnője állapota súlyos, de stabil. A támadót szombaton meggyanúsították gyilkossággal.

A King5-nak nyilatkozó egyik helyi boltos szerint a stadion és a környéke egyáltalán nem biztonságos, különösen nem éjjel fél tizenegy körül, amikor a gyilkosság történt. Ő például este hat után bezár, ezután nem szívesen tartózkodik a környéken.