12 óra alatt megtalálta Facebookon az anyját

2013.09.17. 16:20
Volt már olyan, hogy egy elveszett plüssmackó a Facebookon kereste a gazdáit, volt olyan is, hogy egy tatai lány a májáért küzdött a közösségi oldalon. Most viszont egy amerikai lány a szülőanyját kereste, és találta meg. Méghozzá elég gyorsan.

A huszonkét éves Whitney Brockot 1991-ben adoptálta Teresa és Andy Brock, de a lányt mindig érdekelte, hogy kik a vérszerinti szülei. Így hát egyik nap feltöltött a Facebookra egy képet, amin egy hatalmas fehér kartont tart, rajta a legfontosabb adatokkal. "Az anyámat keresem, a Szent Mária kórházban születtem Evansville-ben 1991. február 6-án. Az ő neve Jennifer L. Moodhead. Kérlek, osszátok meg, és segítsetek nekem" – olvasható a képen. Alulra felírta még az emailcímét is. Tizenkét órával később aztán posztolt egy hosszabb szöveget, amiben azt írta, hogy beszélt telefonon Jennifer Moorheaddel.

enhanced-buzz-6575-1379369654-41
Fotó: Buzzfeed.com

"Szerda este 9 körül raktam fel a képet, amin arra kértem az embereket, hogy osszák meg minél többen. Nem tudtam nem frissíteni az oldalam, hogy lássam, hányan osztották meg, vagy hogy jött-e levelem. Soha nem gondoltam volna, hogy több mint 3600-an osztják meg a képemet. Kaptam aztán egy üzenetet egy flordiai hölgytől, hogy több számot is tud adni egy nőhöz, akinek megegyezik a neve az anyáméval. Csütörtök reggel 7:59-kor felhívtam az első számot, és működött! Amkor valaki felvette a telefont, kérdeztem, hogy beszélhetek-e Jenniferrel. Amikor azt mondta, hogy ő az, elmondtam neki, hogy lehet, hogy őrültségnek hangzik, de megkérdezem, nem ő adoptáltatott egy babát 1991-ben?" – írta Whitney Brock.

És itt jön a csoda és a varázslat. A nő visszakérdezett, hogy február hatodikáról van-e szó. Mire Brock rávágta, hogy igen. A nő aztán rákérdezett, hogy Whitney Brock beszél-e, mire megint határozott igen volt a válasz. "Szia Whitney. Én vagyok az anyád" – mondta aztán a nő, azaz Jennifer Moodhead. "Olyan volt, mint megnyerni a lottót. Sőt, annál is jobb" – örvendezett aztán Moodhead a helyi lapban. Kiderült, hogy mesébe illő módon éppen akkor nézte meg a lány posztját Facebookon, amikor megszólalt a telefon. "Aztán rögtön sírva fakadtam. Nem hittem el, hogy meg akart találni. Nagyon boldog voltam" – mondta Moodhead.

Egy héttel később már együtt is ücsörögtek egy étteremben. "Megpillantottam, és rögtön az jutott eszembe, hogy tényleg nagyon hasonlítunk" – emlékezett vissza Whitney Brock. És nagyjából ugyanez volt az anyja reakciója is, csak ő még azt is megjegyezte, hogy még a járásuk is egyezik. Aztán kiderült, hogy még hasonlóan is beszélnek, ami hirtelen teljes képtelenségnek hangzik, de nem akarjuk innen elcsúfítani a meghitt pillanatot. A találkozó állítólag rövidke lett, de természetesen megváltoztatta mindkettejük életét. A tervek szerint tartani fogják a kapcsolatot, rögtön a következő hónapban már találkoznának is.