Még csak most érkezett meg az ősz, de ön máris rosszul van a széllökésektől, a nyálkás, hideg időtől? Pedig sokkal jobb ősszel sportolni és kirándulni, mint nyáron, a rekkenő hőségben. Ráadásul higgye el, a tél rosszabb lesz, elég, ha annyit mondunk, karácsony. Na, ugye, egyetért? Megmondjuk, miért örüljön az ősznek.

1. Nincs hőség, de hideg sem

A nyári hőség sokszor annyira kínzó volt, hogy strand, tengerpart vagy tó híján szabályszerűen megváltás volt az irodai klíma, ám általában még úgy is elfért a napi háromszori zuhanyzás. Most, hogy beköszöntött az ősz, ilyen gondok nincsenek, a hőmérséklet általában kellemes, kivéve, amikor erős szél fúj vagy szakad az eső. Ugyanakkor ez a legideálisabb évszak a kirándulásokra, a kültéri sportokra, és a szabadtéri szexre, hiszen most még csak be sem kell öltözni állig, mint télen.

2. Még kitart a nappal

A hideg mellett leginkább azért gyűlöljük a telet, mert korán sötétedik és későn lesz világos, és ha ez nem volna elég, még a nap is csak kivételesen esetekben süt hétágról. A nappalok rövidülése és a természetes fény hiánya sokaknál szezonális depresszióhoz, téli levertséghez vezethet, ami akár egészen tavaszig is eltarthat. Viszont van rá megoldás, egyebek mellett csokit, banánt és diót érdemes fogyasztani a nyomottság idején.

3. Nem kell sapkát húzni

Míg valakinek a sötétség okozza a legnagyobb problémát., addig akad, akit a sapka feszélyez a legjobban. Jó eséllyel még hónapokig nem kell belepréselnie a fejét a téli kiegészítőbe, amiből egyébként nehéz olyat találni, ami egyszerre meleg és divatos – de legalábbis nem úgy néz ki benne, mintha ráhúztak volna egy óvszert a fejére. Ráadásul a sapka a belőtt frizurát is tönkreteszi, viszont kétségkívül nem fagy meg, ha felveszi.

4. Az őszi erdő szebb a télinél

Na meg, ugye, a változó, színátmenetes leveleket hiába is keresi télen, amikor már kopárak a fák. Az őszi erdő nemcsak bámulatosan szép, hanem még az illata is jó, különösen eső után, amikor akár gombát vagy vadgesztenyét is szedhet.

5. Nincs karácsony, van viszont szüret

A karácsony szinte kivétel nélkül megkeseríti mindannyiunk életét. Telhetne az ünnep kellemes hangulatban is, de az amerikai filmek idilli családi összejöveteleit valahogy soha nem sikerül összehozni. Mire egyáltalán odajutunk, hogy megfőzzük a menüt, már idegroncsok vagyunk az ajándékvásárlástól, és a pokolba kívánjuk összes embertársunkat, mert hát hogy lehetnek olyan hülyék, hogy az utolsó pillanatra hagyják a vásárlást. Szóval mindez nincs ősszel, van viszont szüret, illetve szüreti mulatság, és bőséggel válogathatunk a borvacsorák közül is.

+ sok, amiért jobb az ősz a nyárnál

A nők végre abbahagyhatják a lábköröm festését és a napi szőrtelenítést, hiszen már nadrágos idő van. Mostantól nem ciki, ha fehér a bőre, ha nyomokban leégések tarkítják a bőrét, vagy ha pluszkilói vannak, a ruha úgyis eltakarja. Utóbbiból fakadóan végre ehet normálisan, abbahagyhatja a fogyókúrát is, és mivel nincs baromi meleg, végre ismét bekapcsolhatja a sütőt. A gyerekek mendzselése sem olyan nyűgös mostantól, hiszen újra van iskola, igaz, emiatt kicsit kínlódósabb a tömegközlekedés – de megéri.