Mondta az anyja, hogy ne fusson ott este

2013.09.30. 18:29
Ugyan hallani olyan híreket, hogy elfogtak öt embert a kerületben, a helyiek zömének még mindig ötlete sincs, ki gyilkolhatta meg a 36 éves kocogó nőt Soroksáron. A múlt hét szerdai gyilkosság valósággal sokkolta a nyugodt kertvárost. Az elhunyt nő fia minden éjjelt végigsír azóta, apósáék próbálják most egyben tartani a családot. A környékbeliek hiányolják a közvilágítást és a térfigyelő kamerákat.

K. Krisztinát kegyetlenül meggyilkolták

A Szigetdűlő (a helyiek által Bolgárföldeknek hívott) bokros, erdős területén múlt hét szerdáról csütörökre virradólag találták meg a 36 éves K. Krisztina holttestét. A nő kocogni indult a környékre az esti órákban, majd, amikor nem jött haza időben, jelentették az eltűnését. A holttestét hajnalban találták meg, a rendőrség egyelőre csak annyit közölt, emberölés miatt nyomoznak. Egyes információk szerint a nő holttestét lemeztelenítve találták meg. A híradások szerint megfojtották.

Speciális, 14 fős nyomozócsoport alakult a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, hogy kivizsgálja a Soroksáron múlt héten meggyilkolt nő halálának körülményeit – írja a Police.hu. A HVG meg nem nevezett forrásokra hivatkozva odáig megy, hogy információik szerint öt főt elfogtak a rendőrök a Templom utcában, az elfogás kapcsolatban állhat a történtekkel. A rendőrség ugyanakkor egyelőre nem számolt be arról, hogy elkapták volna a feltételezett tetteseket. A HVG azt is írja, hogy az említett ötfős társaság rendszeresen terrorizálta a kerületet, ám a környék, ahol a nő lakott, békés, nyugodt, rendezett, kertvárosias, biztonságos – mindezt a Velvet által megkérdezett helyiek is megerősítették.

A fiatal, sportos nőt többen is ismerték és rendszeresen látták errefelé futni, "magas, szőke csaj volt" – emlékezett vissza egy férfi a gyilkosság (amúgy az áldozat házáktól távoleső) helyszíne környékén.

Megállt a szíve, beverte a fejét

"A munkának meg a családnak élt" – mondta a Velvetnek Kardos Lajos és felesége, az áldozat anyósa és apósa, akik egy háztartásban éltek az elhunyt nővel és családjával. Kardosné hozzátette, a nő olyan volt neki, mintha a lánya lett volna, halála nagyon megviselte. Elmondták, a megözvegyült férj (a HVG információi szerint exrendőr, jelenleg testépítő) és 11 éves fiuk szörnyű lelkiállapotban vannak. A fiúnak hamar megmondták, hogy édesanyja elhunyt, de először azt közölték vele, futás közben megállt a szíve, elesett és beverte a fejét. Később azonban már nem lehetett tovább tagadni, a meg nem erősített brutális részletek kivételével bevallották neki, mi történt. A fiú azóta minden estét végigzokog.

A nő amúgy napi szinten kiment futni irodai munkája végeztével, egészen a pesterzsébeti Mediterrán lakóparkig kifutott, majd vissza. Fix útvonala egy közkedvelt aszfaltozott úton vezetett, mely átvezet egy hajléktalanok lakta, bozótos területen is, ami ráadásul része az Eurovelo kerékpárúthálózat 6-os útvonalának (ennek folytatása a budai rakparti kerékpárút).   Azt más helyiek és szomszédok is megerősítették, és a helyszínen is látható volt, hogy habár a nyílegyenesen futó út mentén fut elektromos légvezeték, de az oszlopokról ettől még égetően hiányzik egy-egy lámpatest, ki kéne világítani az utat. "A saját anyja mondta, hogy ne fusson ott este" – erősítette meg a hely veszélyességét Kardosné. Kerestük az érintett XXIII. kerületi önkormányzatot is, azonban egyelőre nem tudtunk elérni senkit.


A soroksári gyilkosság helyszíne nagyobb térképen való megjelenítése

A sötét Bolgárföldek

Arról senkinek sejtése sincs, kik lehettek az elkövetők. Annyit tudni, hogy a nő péntek este fél 8 felé indult el futni, majd amikor nem jött haza időben, jelentették a rendőrségen az eltűnést. A rendőrök türelemre intettek, de a család ennek ellenére elindult a bejáratott útvonalon keresni. Az egyik környékbeli lovardatulaj meg is jegyezte nekik, hogy nem érti miért, de a kutyák egészen meg voltak bolondulva aznap este. Az áldozat anyósa és apósa a Velvetnek azt mondta, hogy menyük holttestét végül fél 1 körül találták meg az úttól kb. 50 méterre. Itt most mécsesek égnek és virágok hevernek, ahogy a család háza előtt is (sokat a vasárnapi szervezett megemlékezés és vonulás során hoztak ide).

A kis zsákutcában, ahol az áldozat élt a családjával, a szomszédok szerint mindenki ismert mindenkit, olyanok voltak mindig, mint egy nagy család. "Mindenki tudta, ki mit főz" – jellemezte a közösséget az egyik környékbeli. Ő hozzátette, már lobbiznak azért, hogy telepítsenek végre térfigyelő kamerákat a Felső Duna sor és a Dobó utca sarkán lévő játszótérhez és a Bolgárföldekre vezető aszfaltút elejére, bár, mint mondta, már magának az aszfaltnak is nagyon örültek. A környéken az elmondásuk alapján sokan futnak, bicikliznek vagy sétálnak gyerekkel, ezért ragaszkodnának a térfigyelőkhöz. A tragikus események ellenére az áldozat anyósa a Velvetnek azt mondta, nincs benne bosszúvágy. Gyászt és szomorúságot érez, és közben azon igyekszik, hogy a történtek után együtt tudja tartani a családot.