Nevetségessé tette a repterek biztonsági rendszerét, és nemzetbiztonsági balhét robbantott ki az Egyesült Államokban az a kilencéves kisgyerek, akinek sikerült jegy nélkül Minnesotából Las Vegasba repülnie.

Egy kilencéves minneapolisi kisgyereknek sikerült jegy nélkül feljutnia egy Las Vegasba tartó gépre - írja a CBS Minnesota. A gyerek csütörtök reggel fél tizenegykor jutott át a biztonsági rendszeren, és került fel a negyed tizenkettőkor induló repülőre.

A gép nem volt tele, a kisgyerek pedig gyanús lett a személyzetnek, mert nem volt rajta a kíséret nélkül utazó kiskorúak listáján, így aztán értesítették a Las Vegas-i rendőrséget, akik elfogták a fiút landolás után. A minneapolis-i rendőrség pedig kiment a házukhoz, ahol a szülők csak annyit mondtak, hogy nem sokat látták a gyereküket aznap.

A repülőtér természetesen szánja-bánja a dolgot, de kevesebben dolgoznak most, sokan szabadságon vannak, mivel nemrég leállt az amerikai államigazgatás. Videón egyébként rögzítették a fiú akcióját. A többi utassal együtt ellenőrizték őt is, hogy nem jelent-e veszélyt a repülőgépre.

A gyerek feltűnt egy nappal korábban, szerdán is a reptéren, felvett egy csomagot a futószalagról, beült egy étterembe. evett, majd azt mondta a pincérnek, hogy a mosdóba kell mennie. Otthagyta a táskát, és többet nem ment vissza. A táska tulaját megtalálták, és visszaadták neki a csomagot, semmit nem loptak el belőle.

Azt nem tudni, hogy a kisgyereket azóta visszakerült-e már Minnesotába, a családot mindenesetre elővették a gyermekvédelmisek. Mint kiderült Nem ez volt az első akciója: korábban sikerült belógnia egy víziparkba úgy, hogy nagyobb családokhoz csatlakozott, és ellopott egy autót is, amivel az autópályán kapcsolták le.