Az első helyzet többet keresett mint Madonna, pedig ő még mindig aktívan benne van az üzletben. A legjobbak között egyébként megtalálja természetesen Elvis Presley-t és Bob Marley-t is pedig mindketten több mint harminc éve halottak.


A 2009-ben elhunyt énekes után 160 millió dollárt (33,8 milliárd forint) kapnak az örökösök - írja a Forbes, ami idén is listázta a legjobban kereső halott hírességeket. Ennek a pénznek a nagy része a Cirque de Soleil turnéjából érkezik, ami 300 millió dollárt (csaknem 63,4 milliárd forint) kaszált a tavalyi bemutatója óta. Az Immortal (azaz Halhatatlan) nevű turné egyik előadásában szerepel például egy rész, ahol a hologram Michael Jackson elénekli a Man in the Mirror című számát.

Emellett érkezik még pénz természetesen a zenéje, és a katalógusa (összevásárolt jogdíjgyűjtemény) után, amiben olyan előadók jogdíja is megtalálható, mint a Beatles. Ez az összeg 2012 júniusa és 2013 júniusa között folyt be, ezzel megelőzve az egyik legjobban kereső élő előadót, Madonnát, aki csak 125 millió dollárt (26,5 milliárd forint) kaszált.

Jackson egyébként az egyik legendás barátjától, a 2011-ben elhunyt Elizabeth Taylortól vette át az első helyet, akinek az értékeiből több elképesztően nyereséges aukciót is csinált a Christie's, ebből 210 millió dollár folyt be. Idén viszont 25 millióra csökkent a bevétele, ezzel pedig csak a negyedik helyet szerezte meg.

A második Elvis Presley lett, aki rendre a legjobbak között szerepel. annak ellenére, hogy már 1977-ben elhunyt. Idén 55 millió dollárt hozott az öröksége. A harmadik pedig tavalyhoz hasonlóan ezúttal is Charles Schulz lett, aki Snoopy rajzolója. ez 37 milliót ért, és a jövőben lehet, hogy tovább növekszik, ugyanis a jogdíjért felelős vállalat egy új filmet is tervez. Ő egyébként 2000-ben halt meg, vastagbélrák végzett vele. 

A teljes listát tehát itt találja – Bob Marley belefért az első ötbe, de találkozhat rajta Marilyn Monroe és Bettie Page nevével is.