Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, amikor a különböző alapítványok és szervezetek elindítják a kampányaikat, amiknek általában a legfőbb célja az, hogy mindenki menjen el szűrésre. Ilyenkor aztán születnek jobb, szerencsésebb hirdetések, és persze gyalázatosak is, amiket általában a nőkre nézve sértőnek találnak, ugyanis leginkább a férfiak figyelmére pályáznak. Összegyűjtöttünk néhányat közülük, és beraktunk egy olyat is, amit viszont nagyon hatásos volt, és kifejezetten szerettek a sajtóban is - mindezt anélkül, hogy sokkoló lett volna.

Az angolszász világban az egyik legförtelmesebb erkölcsi vétség, ha a mellrák elleni harcban olyan figyelemfelkeltő, a nőket a kritikusai szerint tárgyként bemutató reklámokat vetnek be, ahol mellek ringatóznak, és olyan gyerekes, végtelenül egyszerű szöveget dobnak be, minthogy "mindenki szereti a melleket, nem? hát mentsük meg őket!" Ebbe a vonalba tartozik egy újabb viccesnek gondolt videó, amiben a csajok úgy tudnak adakozni, ha megengedik a videót készítő srácoknak, hogy beleberregjenek a melleikbe. Hiába gyűjtöttek ezzel több mint kétezer dollárt (úgy 420 000 forintot), az általuk kinézett alapítvány nem fogadta el a felajánlást. Nem ez volt az első hasonló videó.

Az említett videó, ami felháborodást keltett:

"Szereted a melleket? Mert mi tutira imádjuk őket!" A srácok elvileg csajozásszakértők, több videójuk is van arról, milyen könnyű lányokkal ismerkedni. Ez most nagyon nem jött be.

Ezt tartják az egyik legrosszabbnak:

"Ha ennyire szeretjük őket, akkor vigyáznunk kell rájuk" – olvasható spanyolul a végén. Egy chilei ügynökség reklámja, ami a férfiakat célozza meg, hogy vegyék rá nő ismerőseiket a szűrésre.

Hasonló vonalról egy másik próbálkozás:

A Boobyball-t 2002-ben indította néhány fiatal nő, hogy támogassák az egyik barátnőjüket, akinél 23 évesen rákot diagnosztizáltak. Ezzel a reklámmal a legutáltabbak közé kerültek. 

Hogyan kéne csinálni?

Hogy tényleg ne csak a rosszakat mutassuk be, az utóbbi idők egyik legjobb kampánynak ezt a skót videót tartják, amiben Elaine C. Smith, színésznő és komika eleinte a mellek formáiról beszél, aztán elmondja, hogy bármilyen apróbb elváltozást is vesz észre a melleiben, azonnal forduljon orvoshoz – akkor is, ha éppen nemrég vett részt egy szűrésen. Itt is elhangzik persze, hogy minél korábban veszik észre, annál könnyebben birkóznak meg vele. A filmet Skóciában csak este kilenc után vetítik a csatornák, azonban így is másfélszeresére ugrott a háziorvosok megkeresése. Azért, hogy ne legyen teljes egyetértés a dologban, Új-Zélandon betiltották.