Krokodil támadt a golfozóra

2013.11.12. 13:36
Egy mexikói golfklubban golfozott a brit turista, amikor a bokrok közül kimászott egy krokodil, és jókora darabot kiharapott a combjából. Az 58 éves férfit a barátai mentették meg, többen a golfütőjükkel ütötték a krokodilt, majd egyikük a golfautóval elgázolta a hatalmas állatot. A férfi combját kétszáz öltéssel varrták össze.

Az 58 éves, glasgowi Dougie Thomson Cancunban nyaralt, a barátaival golfozgatott a mexikói klubban, amikor hirtelen a háta mögül megtámadta egy krokodil. 

"A labdám gödörbe került úgy 3-5 méternyire a sűrű bozótostól. Nem tudtam, hogy víz van a bokrok mögött" – mondta a Mirror magazinnak. "Ütöttem, és a zöldbe esett. Aztán hallottam a zajt a hátam mögött, és ez az óriási krokodil combon harapott". A férfi az egyik barátja esküvőjére érkezett Cancunba, nem volt egyedül a pályán, és ez volt a szerencséje, de a barátai sokkot kaptak, amikor látták a támadást. "Nem éreztem fájdalmat, totál sokkos állapotban voltam. Olyan volt, mint egy nagy játékszer, nézett rám a nagy fekete szemeivel" – mondta a brit turista, és azt is hozzátette, ütötte ugyan a krokodilt az ütőjével, de olyan volt, mintha egy téglafalat ütne.  

Hála annak, hogy a barátai azonnal cselekedtek, túlélte a támadást, többen golfütőkkel kezdték csapdosni a krokodilt, egyikük pedig a golfautót választotta. Épp jókor, a krokodil további támadásra készült, a férfi csípőjét célozta meg. A golfautóval végül elgázolták az állatot, a férfit pedig azonnal kórházba szállították. "A krokodil kiharapta az összes izmot a combomból, olyan a lábam, mint amit egy hentes kirakatában látni" – mondta. Az egész családja megdöbbent a történektől, a bátyja azt a kérdést tette fel a magazinnak, vajon milyen golfpálya az, ahol szabadon kószálhat egy krokodil? A golfpálya egyébként besegített, a recepciósok azonnal mentőt hívtak, és a férfit kórházba szállították. Kétszáz öltéssel varrták össze a lábát.

Az elmúlt hónapokban ez a második eset, hogy krokodil támadta meg a gyanútlan golfozókat. Az ötvenéves Edward Lungert két ujjától fosztotta meg egy krokodil, a férfi az Iberostar Cancun Golf Clubban golfozott, amikor a bokrok közül kimászott az állat, és megtámadta. Edward Lungert is egy barátja mentette meg, aki az esetet látva kiugrott a golfautóból, és egy kővel verte szét a krokodil fejét.