Összesen négy magyar férfi ellen folyik tárgyalás Angliában, akiket kerítéssel vádolnak. A tárgyaláson nem mindannyian jelentek meg, de legalább már annyi előrelépés történt az ügyben, hogy megszólalt az egyik áldozatuk. A 24 éves magyar lányt a bíróságon hallgatták ki, azt mondta, azért vállalta a prostimunkát, hogy a tanulmányait tudja finanszírozni, de a férfiak a megbeszéltnél több munkára kényszerítették.

“A családom nagyon szégyellne engem, ha megtudnák. Még az is lehet, hogy kitaszítanának. Összetörne a szívük, nagyon kicsi a családom, szinte senkim sincsen. Tudtam, hogy ha kiderülne a dolog, akkor kitaszítanának a családból, nem maradna senkim, féltem, hogy egyedül maradok” – mondta a meg nem nevezett 24 éves magyar lány az eastbourne-i bíróságon Angliában arról, hogy miért nem tudta abbahagyni az angliai prostimunkát.

A 24 éves lány az egyik áldozat abban az ügyben, amiben négy magyar férfit, a 34 éves T. Istvánt, a 28 éves T. Pétert, a 36 éves M. Zoltánt, a 25 éves P. Mátét és egy brit segítőjüket, a 25 éves Victoria Brownt azzal vádolják, hogy magyar lányokat futtattak, és kényszerítettek prostimunkára – írja a The Argus.

T. Pétert és T. Istvánt még körözi a rendőrség, a tárgyaláson sem jelentek meg, ez azonban nem akadálya annak, hogy ügyükben ítélet szülessen.

A most kihallgatott lány azt mesélte, hogy önszántából ment az Egyesült Királyságba prostinak. Az egyetemi tanulmányait szerette volna finanszírozni az így összegyűjtött pénzből. Magyarországon az egyik barátnője prostiként dolgozott, így ismerkedett meg ezzel a munkával. A lány bemutatta annak a férfinak, aki az ügyeit intézi, R. Attilának, akinek elmondta, hogy szívesen dolgozna kurvaként, de nem Magyarországon.

Ekkor R. Attila bemutatta egy pár embernek, köztük T. Istvánnak, akinél később kikötött Angliában. A bíróságon tanúskodó nő 2011-ben érkezett a lutoni reptérre, ahol találkozott a futtatóival, akik egyből eastbourne-ba vitték.

Először azt beszélték meg, hogy a nő két hetet dolgozik összesen, aztán hazamehet. A tarifája úgy alakult, hogy az első időszakban a hozzá érkező férfiaktól 80 fontot (kb. 28 ezer forint) kértek félórára, 100-120 fontot (35-40 ezer forint) egy órára és 300 fontot (kb. 105 ezer forint), ha arról volt szó, hogy egy egész éjszakára kell elmenni valami közeli hotelbe. Egy idő után viszont kb. 30 fonttal csökkentették az összes opció árát, mert igazán sokat csak a frissen érkező lányokért tudtak elkérni.

A 24 éves nő heti 100 fontot (kb. 35 ezer forint) kapott, minden nap reggel tíz és este tíz között kellett dolgoznia, naponta akár 15 férfival kellett szexelnie.

Eredetileg azt beszélték meg, hogy két hét után hazamehet, de két hét után a férfiak azt mondták, hogy még maradjon. A tanúskodó nő ment volna, de akkor a férfiak megfenyegették, hogy minden rokonának elárulják, mit csinál Angliában.

“Nem volt hova mennem. Először voltam Angliában, semmit sem tudtam róla. Senkit sem ismertem” – mondta a bíróságon arról, hogy miért nem menekült el.

Arról, hogy a stricik milyen nyilatkozatokat tettek a bíróságon, még nem tudni. Az egyikük, M. Zoltán egyébként a mai napig elég aktív Facebookon, poszjaiban visszatérő elem, hogy nagyzolóan, prostiknak szól be, ami annak fényében, hogy kerítéssel vádolják, könnyen tényleges beszólás is lehet, nemcsak rapperekre jellemző hőbörgés.

Angliában a prostitúció törvényi keretei hasonlítanak ahhoz, amilyen a magyaroszági helyzet. Vagyis maga a prostitúció legális, de minden más ehhez kapcsolódó tevékenység illegális, kezdve a bordélyházaktól egészen a lányok futtatásáig.