Betörte a öthetes lánya fejét, aztán lefeküdt aludni egy angol nő. Az esti műszakból hazaérkező pasija már eszméletlenül találta a gyerekét, aki ugyan eljutott a kórházba, azonban már nem tudták megmenteni az életét.

A huszonegy éves Natasha Sultan nagyon szeretett volna gyereket, ám miután kislánya, Amelia-Lilly tavaly ősszel megszületett, a nő depresszióba esett, és súlyos alvásmegvonási tünetei voltak. Elment a házi orvosához, aki antidepresszánsokat írt fel neki, ő azonban nem szedte őket, mert félt, hogy emiatt megbélyegezik.

A kislánya öthetes volt, amikor valami elszakadt, és Sultan valami kemény felülethez vágva betörte a fejét, és elment aludni. Amikor gyermekük apja, James Curtis az esti műszakból hazaért, a lány már eszméletlenül feküdt az ágyban. Amelia-Lillyt ugyan beszállították a kórházba, az életét azonban már nem tudták megmenteni.

"Együtt kell élnie a ténnyel, hogy megölte a öthetes lányát, és ezt a terhet senki nem fogja levenni a maga válláról" – mondta a bíró, Jeremy Richardson a nemrég véget ért tárgyaláson. "Világos, hogy nagyon fáradt volt, és kezeletlen szülés utáni depresszióval küzdött azon az estén, amikor a gyilkosság történt."

Richardson elfogadta, hogy a nő kimerült és súlyosan beteg volt. Gondot okozott neki, hogy ehhez hasonló esettel még nem találkozott, nem is ismert ilyet, ami alapján meghozhatta volna a döntését. "Egy rövid börtönbüntetés helytelen lenne, egy hosszú viszont igazságtalan" –magyarázta. Végül három évre felügyelet alá helyezte.

Richardson ugyanakkor nem felejtette el megemlíteni, hogy ha Sultannak a jövőben gyereke születne, akkor a gyermekvédelem biztosan elvenné tőle azok után, ami történt. Sultan a Daily Mail tudósítása szerint az ítélethirdetés után sírva hagyta el a bíróságot.