Egy ghánai árvaházban élő 13 éves gyereknek a webes közösség egy hét alatt több mint 10 000 dollárt (2 millió forintot) dobott össze, amivel hozzájárultak az életét megváltoztató operációjához. Esinamnak egyre nagyobb tumorszerűség nőtt az arcán, ami miatt már iskolába sem tudott járni. Most végre reményt kapott a normális életre.

Egy 13 éves árva kislány számára, akinek igen súlyos arcdeformitása van, a Tumblr közösségének köszönhetően egy hét alatt összedobták a tagok az életét megváltoztató műtétjének az árát, 10 000 dollárt (több mint 2 millió forintot) – írja a Dailymail. A sajtó által Esinamnak emlegetett gyerek, akiről egy ghánai árvaházban gondoskodnak, sok pénzre volt szüksége ahhoz, hogy kifizesse a műtétjét, de kilenc hónap után is csak 130 dollárnyi adományt kapott. Akkor egy Tumblr felhasználó, akit Agent Blye néven ismernek, olvasott a sorsáról, és a webes közösséghez fordult segítségért. Kevesebb mint egy hét alatt összegyűlt a szükséges összeg.

A Tumblr felhasználó, aki az online adományozást kezdeményezte, három éve járt a New Seed International árvaházban. Amikor észrevette Esinam GoFundMe lapját a múlt héten, arra ösztönözte őt, hogy segítsen adományozókat keresni a tinilány szükséges műtétjéhez. A tumblr közösségére jellemző kultúrára építve a blogger elérte, hogy a kislány műtéti alapját több mint 450 ember adományával megnöveljék.

A sajtó szerint a 13 éves gyereket a deformitása megakadályozta abban, hogy iskolába járjon. Senki sem tudja pontosan, hogy mi okozza az egyre nagyobb tumorszerűséget az arcán, mert Esinam szülei meghaltak, mikor még kisebb volt. Amikor az őt nevelő nagymama szintén stroke-ot kapott, és meghalt, a tinilány a nonprofit New Seed Alapítványhoz költözött.

Az alapítvány szóvivője az adományok áradata után új bejegyzést írt a kislányról. "Esinam nevében szeretném a legmélyebb elismerésemet és örömömet kifejezni, hogy ilyen sokan hozzájárultak ahhoz, hogy elvégezhessék a műtétet Esinam-en, az adományaitok és hozzájárulásaitok egy nagyon nagy és nemes célra lesznek felhasználva" – mondta a szóvivő, Livinius Acquah-Jackson. Esinamnak így végül teljesülhet az álma, hogy visszatérhessen az iskolába tanulni.