Kitiltanák a Dél-afrikai Köztársaságból a minnesotai Melissa Bachmannt. A vadásznő arról híres, hogy tévéműsorában őshonos állatokat gyilkol mindenféle fegyverrel, miközben körbeutazza a világot. Kitiltását azért követelik, mert a Twitteren közzétett egy fotót, amin egy megölt oroszlán felett mosolyog, ezen a képen pedig a fél világ felháborodott. Mostanra ötvenezren írták alá a kitiltásáról szóló petíciót, de az ügy nem annyira egyszerű, az oroszlánvadászatra ugyanis hivatalos engedélyt kapott.

Melissa Bachmann tévés műsorvezetőnő abból él, hogy megmutatja a világnak, hány állatot öl meg, és milyen fegyverekkel. Ahogy azt minden más tévés teszi, a Twitteren és a Facebookon is promózza magát, műsorát (Winchester Deadly Passion) és ez az, amin több ezren kiakadtak: az egyik képen egy hím oroszlán felett pózol a fegyverével, és mosolyog a kamerába. A műsorvezetőnő eddig 65 fotót tett közzé magáról (már nem elérhetők), ezeken a kilőtt állatok felett pózol. Karrierjét erre építette: körbeutazza a világot, és őshonos állatokra vadászik.

  A Twitteres poszton rengetegen felháborodtak, néhány órán belül egy fokvárosi lakos,  Elan Burman online petícióval követelte a dél-afrikai kormánytól, hogy a nőt rendelettel tiltsák ki az országból  – írja a Daily Mail . November 17-ig   ötvenezer aláírást gyűjtöttek Bachmann kitiltásáért a vadászatot ellenzők.   

Az afrikai oroszlán egyedszáma aggasztóan csökken, az európai és amerikai vadászatok miatt. Nem védett faj, számos afrikai országban, többek között a Dél-afrikai Köztársaságban is legálisan lehet rájuk vadászni. Lourens Mostert, az egyik vadászat helyszínéül szolgáló Maroi természetvédelmi terület vezetője is ezzel védekezik: „ha nem helyes ezekre az oroszlánokra vadászni, miért kaptunk rá engedélyt a kormánytól? Nem ez az egyetlen oroszlán, amit idén megöltek Dél-Afrikában" – nyilatkozta a Daily Telegraphnak. 

A Twitteren Ricky Gervais is kiakadt: ugyan nem kommentálta a történteket, de megosztotta követőivel Melissa Bachmann oroszlános képét. A műsorvezetőnő weboldalán az egyik menüpont, a trófeaterem tele volt hasonló fotókkal, azonban az online közösség felháborodására leszedték azokat: megölt aligátorokkal, szarvasokkal, antilopokkal pózolt mosolyogva. Azóta a Twittere sem publikus. 

Nem ez az első eset, hogy a vadászatot elítélő csoportokkal kerül összeütközésbe a műsorvezetőnő, egy évvel ezelőtt a National Geographic Channel Ultimate Survivor Alaska című műsorában szerepelt volna, de ezt egy online petícióval megvétózta a közönség: a change.org-on egy nap alatt 13 ezren írták alá, hogy nem kérnek belőle.