Jessica Price-t egy nottinghami sikátorban akarta megfojtani egy férfi, aki korábban már egy nőt megölt, de a következő áldozata nagyon talpraesett és bátor volt, le tudta beszélni a gyilkost a gyilkosságról. Ráadásul utána még DNS-mintát is szerzett tőle, aminek köszönhetően sikerült a férfit életfogytiglanra ítélni. A 23 éves nő bátorságáért érdemérmet kaphat.

A brit Cosmpolitan az erős nőket kereső díjátadójára nevezte a 23 éves Jessica Price-t a legnagyobb túlélők kategóriájában, aki a bátorságának köszönhetően segített megoldani egy gyilkossági ügyet két évvel ezelőtt – írja a Daily Mail. Price cselekedete egy állami kitüntetést is érhet neki, szintén a bátorságáért, egészen elképesztő az a józan gondolkodás, ahogy viselkedett egy életveszélyes helyzetben.

A dolog még 2011-ben történt, amikor Price egy nottinghami szórakozóhelyről tartott haza. A 28 éves támadója, Carl Powell rávetette magát, és egy sikátorba lökte. A támadója fojtogatni kezdte, a legmegdöbbentőbb, hogy az esetről térfigyelő kamerás felvételek is készültek, de ezek csak arra voltak jók, hogy a szerencsés menekülés után illusztrálni lehessen az esetet.

Price nem esett pánikba, amikor a férfi a nyakát markolta, végig nyugodt maradt, és meggyőzte a támadóját arról, hogy engedje el a nyakát. Azt mondta neki, hogy tulajdonképpen tetszik neki, szimpatikusnak találja, inkább beszélgessenek egy kicsit. Azt mondta, hogy szívjanak el egy cigit, aztán meglátják, hogy mi lesz. Price ezt az egészet azért találta ki, mert tudta, hogy a csikken rajta lesz a férfi DNS-e. Miután elszívták a cigit, a nő megjegyezte, hogy hova dobták a csikkeket, és elindultak a nő szüleinek otthona felé. Amikor már egészen közel voltak, a támadó kapott egy telefonhívást, és azt mondta, el kell mennie.

“Nem kaptam levegőt, tudtam, hogy meg akar ölni. De egy hang azt mondta a fejemben, hogy legyek nyugodt, és forduljak hozzá kedvesen. Sikerült levennem a kezeit a torkomról, és azt mondtam: “Megígérem, hogy nem fogok sikítani, csak hadd vegyek levegőt”. Szerintem sokkolta a reakcióm, és elengedett. Újra biztosítottam róla, hogy nem fogok sikítani. Hátralépett egyett, ekkor már tudtam, hogy működik a tervem. Belül rettegtem, de megkérdeztem tőle, hogy telik az estéje. “Ugyanarra mész amerre én, menjünk együtt” – mondta. Én nem csináltam semmit, csak reagáltam egy helyzetre. Senki sem tudja, mit tenne egy ilyen helyzetben. Fantasztikus érzés, hogy jelöltek az elismerésekre. Nagyon jó lenne, ha nyernék, jobban érezném magam az egész helyzet miatt. Az emberek azt mondják, hogy bátor voltam, pedig igazából csak nyugodt maradtam. Remélem, az esetem ráébreszti az embereket arra, hogy gondolják meg jól, hogyan reagálnak egy helyzetben, és segít nekik nyugodtnak maradni” – mondta Price a lapnak.

A támadója távozása után Price, mintha mi sem történt volna, felhívta a rendőrséget, elmondta, hogy mi történt, és hogy a támadója csikkét itt és itt tudják megtalálni. A rendőrök kimentek, megtalálták a csikket, amin egyezett a DNS Powellével, három nap múlva a férfit letartóztatták. Ráadásul nemcsak a Price elleni támadással tudták megvádolni a leleményes nőnek köszönhetően, hanem így fény derült arra, ki ölte meg kb. egy hónappal korábban Caroline Coyne ápolónőt, akinek a holttestét egy notthinghami sikátorban találták meg. A nőt fojtogatták, összeverték, és hagyták az utcán belehalni a fejsérüléseibe.

Jessica Price bátor tetteinek köszönhetően Powellt tavaly októberben életfogytiglani, de minimum 20 évnyi börtönre ítélte a bíróság.

“Jesica egy egészen lenyűgöző fiatal hölgy. Voltak időszakok, amikor nagyon rosszul érezte magát az éjszaka történései miatt. Az az erő, hogy ezt félre tudja rakni, és fontos bizonyítékot szolgáltat a nyomozók számára nagyon inspiráló. És ehhez még hozzá kell tenni azt, hogy valószínűleg megmentette a saját életét, nehéz szavakat találni arra, hogy mennyire csodálom őt emiatt” – mondta a fiatal nőről a nottinghamshire-i rendőrség egyik főnyomozója, Tony Heydon.

A fiatal nő elköltözött Angliából az eset után, jelenleg Olaszországban dolgozik főállású tanárnőként.

Az Index nemrég közölt egy cikket arról, hogyan védekezzenek a nők az utcai támadások során, érdemes megnézni az itt látható fogásokat, de ahogy ők is írják a cikk végén, aki igazán magabiztosan szeretné érezni magát, az jobb ha ellátogat valamilyen önvédelmi kurzusra.