Ian Watkins, a Lostprophets énekese legutóbbi kihallgatásán megtört, bevallotta, hogy az ellene felhozott pedofil vádak nagy része igaz, tényleg próbált csecsemőket megerőszakolni, valamint bevallott egyéb szexuális bűncselekményeket is, ráadásul a bűncselekményeket fel is vette. Watkins a hírneve mögé bújva akarta megúszni a dolgot, a legelvakultabb rajongói közül válogatott áldozatokat, arra számítva, hogy nem fogják beköpni. A zenész volt nője már négy éve panaszt tett a rendőrségen, mert a férfi bevallotta neki, hogy pedofil, a rendőrök viszont semmit sem csináltak.

Ian Watkins, a Lostprophets énekese a hét elején bevallotta a cardiffi bíróságon a valaha volt talán legdurvább bűncselekmény-sorozatot, amit zenész elkövetett. Az énekest 24 rendbeli kiskorú ellen elkövetett szexuális erőszakkal vádolták, amit sokáig tagadott, de a hét elején megtört, amikor a bíróságon a telefonjából és a számítógépéből származó bizonyítékokat mutattak be.

Bevallott 11 rendbeli szexuális erőszakot, köztük azt, hogy megpróbált megerőszakolni egy 11 hónapos csecsemőt. Mivel beismerő vallomást tett, a brit törvényeknek megfelelően ügyében nem lesz tárgyalás, hanem december közepén egyből ítéletet hirdetnek. Addig viszont még lázasan nyomoznak, a feltételezések szerint még mindig lehetnek olyan áldozatok, akik nem jelentkeznek. A walesi rendőrség globális hajszát indított, hogy az ítélethirdetésig újabb áldozatokat találjanak – írja a Wales Online.

A hírneve mögé bújt

Az egész esetben talán az a legdurvább, hogy Watkins kifjezetten kihasználta a zenekarának köszönhető hírnevét, amikor áldozatokat keresett. A volt barátnője, Joanne Majic, egy egykori prosti, akivel Watkins 2006 óta se veled, se nélküled kapcsolatban él azt mondta a Mirrornak, hogy Watkins megszállottként viselkedett.

Úgy gondolta, hogy az erőszakkal a rajongóiból szuperrajongókat csinál. A bíróságon Watkins mellett két nő is a vádlottak között van, akik felajánlották a zenésznek az újszülött gyereküket szexre. Watkins, a nője elmondása szerint arra számított, hogy ha a hozzá leghűségesebb rajongóiból válogat, akkor nem fogják feldobni.

“Kétség sem fér hozzá, hogy Watkins visszaélt az ismertségével azért, hogy fiatal gyerekekkel erőszakoskodjon” – ezt már az ügyben egyik eljáró nyomozó, Peter Doyle mondta a Wales Online-nak.

Watkins egészen elképesztő volt, a gyermekkorú áldozatait is a rajongói közül szerezte, a csecsemőkorúakat pedig az idősebb rajongóin keresztül, akik a csecsemők anyjai voltak, és annyira rajongtak Watkinsért, hogy képesek voltak felajánlani a saját gyereküket.

A hírnévvel való visszaélésről beszélt a walesi gyermekvédelmi szervezet vezetője is. “Ian Watkins a gyermekbántalmazás legsúlyosabb, legextrémebb változataihoz vonzódott mániákusan. A globális ismertsége lehetőséget teremtett neki arra, hogy olyan fiatal nőkkel találkozzon, akiket lenyűgözött, képes volt őket manipulálni, hogy kielégítse a horrorisztikus vágyait” – mondta a gyermekvédelmi szervezet vezetője, Des Mannion

Korábban is meg lehetett volna állítani

Annak ellenére, hogy most mindenki nagyon durván elítéli Watkinst, Watkins nője durván elítéli a gyermekvédelmi, nyomozati szerveket, mert ő már négy éve jelezte, hogy az énekes pedofil, és meg kell állítani.

Sokáig semmi sem történt, Watkins szabadon hatjhatta végre szörnyű tetteit, míg végre tavaly letartóztatták. A zenész nője azután tudta meg, hogy egy pedofillal jár, hogy a férfi beismerte neki a dolgot.

“Minden megváltozott köztünk azután, hogy 2008-ban bevallotta nekem, hogy gyerekekkel akar fajtalankodni. Egyből a dél-walesi rendőrségre mentem, és panaszt tettem, de nem foglalkoztak velem, azt mondták, bizonyítékra van szükségem. Figyelmeztettem őket, hogy ez a férfi veszélyes a gyerekekre, de szerintem csak azt hitték, hogy balhézni akarok. Szinte felfoghatatlan volt, hogy mennyire nem érdekelte a rendőröket a dolog, tényleg úgy éreztem, mintha az ő pártját fognák, engem pedig valami őrült rajongónak gondolnának” – mondta a volt barátnő.

Az őrült rajongós szál nem teljesen légből kapott, Watkins, amikor először meggyanúsították, azzal védekezett, hogy őrült rajongók megszerezték a különféle hozzáféréseit, és a nevében nézegetnek, küldözgetnek pedofil tartalmakat a készülékeikről. Aztán persze kiderült, hogy az egész hazugság volt.

“Azért a rajongókat kereste, mert könnyű célpontok voltak. Valahogy, fogalmam sincs, hogyan, de rábeszélte őket, hogy ajánlják fel a saját gyerekeiket szexre. Ugyanazzal az igéző stílussal kerítette hatalmába őket, ahogyan bármelyik lányt, de 2012-re látszott, hogy teljesen elvesztette a kontrollt. Számomra négy év késéssel tartóztatták le. Elképzelni sem tudom, mennyi áldozata lehet még, akikről nem tudunk, de az alapján, amit én tudok Ian Watkinsról, teljesen irreális, hogy csak ezt a két nőt beszélte volna rá a dologra” – mondta a volt barátnő.

“Elmondtam Iannek, hogy voltam a rendőrségen, veszekedni kezdtünk, de annyira nagyképű volt, hogy azt mondta, úgysem fogják bántani a rendőrök, és igaza volt. Ekkor döbbentem rá, hogy félre kell tennem minden iránta érzett érzelmet, escort-módba kell kapcsolnom. Úgy kell kezelnem, mint bármilyen kuncsaftot, és annyi bizonyítékot gyűjteni ellene, amennyit csak tudok, miközben úgy viselkedem, ahogy ő szeretné, hogy viselkedjek. Elhatároztam, hogy megmentem a gyerekeket ettől a szörnytől” – mondta Joanne Majic.

A zenekar egyébként feloszlott Watkins beismerése után, a korábbi tagok mind megvetésüket fejezték ki. A Youtube-on a zenakar videóinak nagy része alatt letiltották a kommentelési lehetőséget, ahol megmaradt, ott a hozzászólók tombolnak, és megy a végeláthatatlan vita, hogy egy tag bűneiért nem kéne az egész zenekart beskatulyázni. De többen azt követelik, hogy a Lostprophets összes számát töröljék a videómegosztóról.