Egy csomó hírt elhallgattunk a héten, mert attól féltünk, önök nem fogják értékelni. Most sorrendet állítottunk fel a hét legcukibb történéseiben, bőséges galériával tájékoztatva önöket. Szívmelengetés, nyunyukázás de luxe.

12. Vizes kutyák

Kezdjünk ezzel a remek sorozattal, amelyet Sophie Gamand készített. A 33 éves, New Yorkban tevékeny, francia fotográfusnő projektjének címe Wet Dog, és azt adja, amire számítanánk: sok vizes kutyát. ez a cukisági lista 12. helyére jó.

11. Shiny, a rohadék macska

A macska nem kedves állat, csak ha olyanja van. Shinynak, a brit macskarohadéknak sosincs olyanja, emberre és állatra is támad. Már ötször jelentették a rendőrségen, ami nem csoda, mert idegenek házába is bemegy, pusztítani és karmolni. Cukisági listánkra is csak azért került fel, mert monitoron keresztül is félünk tőle.

10. A fóka, aki beköszönt

Ez a jószág teljesen ártalmatlan: két Új-Zéland partjainál kajakozó embernek köszönt oda. Kicsit szöszmötölt, majd elúszott. A pár – Georgia Stephens és Martin Coppens – azért eléggé megijedt, mert a helyiek elmondták nekik, hogy az ilyen jószágok harapósak. Ez nem harapott, csak arcon és hajon szagolta a nőt, vízbe ugrott, visszamászott, majd végleg távozott.

9. Szelfiző oroszlánok

A fenti képen Botswanában szelfiző oroszlánnőket tekinthet meg. Róluk egy kihelyezett fényképezőgép készített fotókat, amint azt galériánkban is tapasztalhatják. Bónuszként Dél-Afrikában cicaharcoló nőstényekről is érkeztek képek a héten, amelyek úgy néznek ki, mintha táncolnának.

8. Anyja hátán kapaszkodott fel a hangyászgyerek

A fenti galériában egy három hetes hangyász látható, amely egy angliai állatkertben született (Marwell Zoo, Winchester Hants közelében). Anyja két éves, neve Chiquita. Az utódnak egyelőre nincs neve.

7. Hitlerkutyi

És most nehogy azt gondolják, hogy Hitlert cukizzuk le: itt a kölyökkutya a lényeg, amely zavarodottan fogadja a körülötte lévő felhajtást. A Patch nevű állat egy francia bulldog és si-cu szerelemgyereke, amely bajusz-és hajszerű foltokat nyert a génlottón. Tulajdonosa a yorki Lynda Whitehead.

6. Teknősök élménypulóverben

Erről nem nagyon van mit mondani: egy 32 éves amerikai nő, Katie Bradley nyolcszáz szvettert kötött teknősöknek. 25 mintából lehet választani, ha valakinek elment az esze.

5. Vidra úr bemutatja nejét

Ezeket a tegeri vidrákat Roman Golubenko fotózta Alaszkában. Sokan vannak, melengetik egymást, a Kenai-félszigetnék úszkálnak. 

4. Jengázik a mókus

Egy brit család, bizonyos Ellisék kertjébe jött vendégségbe ez a jószág. Cukiskodott kicsit, majd rettentő pusztítást végzett, de kellett ugye a baj a családnak – Max, Katherine, illetve gyermekeik, Zebidee és Gulliver –, amelynek tagjai telemorzsázták az asztalt popcornnal.

3. Mosókutya

A fenti képsorozat a világ első olyan mosógépét mutatja be, amelyet egy kutya morgásai irányítanak. A különleges szerkezetet azért hozták létre Nagy-Britanniában, hogy a segítőkutyával élő mozgáskorlátozottak és más fogyatékkal élők könnyebben intézgessék efféle ügyeiket. A fotók másik sztárja Duffy, az eb.

2. Lúd a pajtim, problem?

Rex és Geraldine jó barátok, noha előbbi egy németjuhász, utóbbi egy lúd. A Northfoto azt írja, a kutyát majdnem elaltatták, mert mindenkire veszélyes volt, de szerelembe esett a libával. Azóta jól viselkedik, és elválaszthatatlanok. 

1. Kiakadó cukiméter: körtáncoló mackók

Ennél szebb, több, jobb, cukibb nincs az univerzumban. A néhány hónapos kismackókat az 25 éves Valtteri Mulkahainen fotózta Finnország északi részén. Hálásak vagyunk neki, mert ettől a világ jobb hely lett. (Előzmény itt.)