A hírek szerint öngyilkos lett az a férfi, aki vasárnap Újpetre közelében motorjával összeütközött egy teherautóval. A motoros ügyvédként dolgozott, és mint kiderült, november közepén felmerült a gyanú, hogy drogot vitt be egyik előzetesben lévő ügyfelének a börtönbe. Az ügyét a hónap közepén tárgyalta volna a illetékes ügyvédi kamara.

Ügyvédként dolgozott, és a Bors információi szerint öngyilkos lett az a motoros, aki vasárnap összeütközött egy teherautóval a Baranya megyei Újpetre közelében. Mint kiderült, R. Roland az az ügyvéd, akiről november közepén olyan hírek jelentek meg, hogy a gyanú szerint drogot vitt be egyik, előzetesben lévő ügyfelének a pécsi börtönbe. A rendőrség akkor kábítószer-birtoklás miatt ismeretlen tettes ellen eljárást indított, az illetékes ügyvédi kamara pedig fegyelmi eljárást rendelt el.

Úgy tudják, öngyilkos lett

A Pécsi Ügyvédi Kamara elnöke, Leposa Mariann a Velvetnek megerősítette a hírt, és lapunkat arról tájékoztatta, hogy a férfi tárgyalása az ügyben december közepén lett volna. Hozzátette: hivatalos forrásból még nem értesült arról, hogy R. Roland valóban öngyilkos lett volna, de ő is ezt a szóbeszédet hallotta a kollégáktól. Úgy tudjuk, a 34 éves ügyvéd nemrég nősült.

Miközben a rendőrség vasárnapi közleményében azt írta, hogy a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálják, addig hétfői megkeresésünkkor már csak annyit állítottak, hogy a Siklósi Rendőrkapitányság szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit. Hogy az öngyilkosságot vizsgálják-e, nem derült ki. A Velvet értesülései szerint R. Roland nagyon jó rendőrségi kapcsolatokkal bírt.

Az ügyvéd úgy keveredett gyanúba, hogy november 11-én, az ügyvédi látogatást követően megmotozták ügyfelét, akinél ismeretlen eredetű növényi származékot találtak. A hatályos jogszabályok szerint az ügyvédi látogatáson a fogvartartotton és az ügyvéden kívül senki nem lehet ott. A BvOP Sajtóiroda a közelményében akkor azt írta: mivel ismereteik szerint a védő megszegte a kapcsolattartás szabályait (csak az üggyel kapcsolatos dokumentumokat adhat át az ügyfelének), ezért jelezték ezt az illetékes ügyvédi kamarának, a fogvatartottal szemben pedig fegyelmi indult. Az ügyben kábítószer birtoklás miatt ismeretlen tettes ellen indult eljárás még nem zárult le – tájékoztatta a Velvetet a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.