Akad olyan bűnöző, aki drogbiznisz közben bukott le azzal, hogy ráült a telefonjára, és felhívta a 911-et, és olyan is, aki a jövőbeni áldozata füle hallatára mondta meg valakinek, hogyan gyilkolná meg az illetőt. Összeszedtünk néhány lúzert, aki véletlen hívással, a farzsebbe pakolt telefonja által bukott le.

Nyilván önnel is megesett már, hogy véletlenül felhívott valakit a nadrágja farzsebébe dugott telefonjával. Na most ez a jelenség olyan gyakori, hogy Pocket dialing (zsebhívás) néven önálló szócikket kapott a Wikipedián. Összeszedtünk öt kellemetlen esetet, önnek melyik a kedvence?

Véletlenül felhívta a jövőbeni áldozatát

Novemberben számolt be a Gawker a 68 éves jonesborói Larry Barnett esetéről, aki azt tervezte, hogy meggyilkoltatja egy volt alkalmazottját – ám még a gyilkosság előtt felhívta a férfit a farzsebébe dugott telefonjával. Célpontja körülbelül másfél órán át hallgatta, ahogy Barnett aprólékosan taglalja valakinek a tervét, és azt mondja: "Az sem érdekel, ha vele együtt porig kell égetned a házat. Nem érdekel, mit kell tenned hozzá, de tűnjön balesetnek." A majdnem-áldozat közben értesítette a rendőröket, akik már arra értek ki, hogy az üresen álló házba betörtek, és a gáztűzhellyel is babráltak valamit. Barnettet persze elkapták.

Drogbiznisz közben telefonált

A 22 éves Andrew Macfarlane a lakásában intézte a drogügyeit, amikor véletlenül felhívta a seggével a 911-et segélyhívót. Ennek persze az lett az eredménye, hogy a rendőrök végighallgatták a bizniszét, és aztán kimentek a férfi New Jersey-i lakására. Macfarlane az első kopogásra nem nyitotta ki az ajtót, viszont hallották, amint azt mondja, "itt vannak a zsaruk", és látták, amint elrak dolgokat az asztalról, és elindul vele a lakás hátsó részébe. A rendőrök tovább kopogtattak, mire Macfarlane beengedte őket, és közölte, hogy a segge tárcsázta a 911-et, véletlenül. A hatóságok marihuánanyomokat találtak az asztalon, majd később rábukkantak egy zacskóban a drogra, és a fogyasztáshoz szükséges kellékekre. A férfit letartóztatták és meggyanúsították.

Feltörtek egy autót, végighallgatta a diszpécser

Hiába kérdezgette a diszpécser, hogy ki van a vonalban és mért hívta a 911-et, nem kapott választ, ám amikor azt hallotta, hogy egy férfi marihuánáról beszél, vonalban maradt, írja a Today.com. A húszéves Nathan Teklemariamnak és haverjának, Carson Rinehartnak fogalma sem volt arról, hogy egyikük véletlenül felhívta a farzsebébe dugott telefonjával a segélyhívót. Eleinte csak fűről beszélgettek, hogy kéne, aztán meg azt tervezték, hogy feltörnek egy autót. A diszpécser végighallgatta, ahogyan betörik egy autó ablaküvegét Fresnóban, majd receptre felírt gyógyszereken osztozkodnak, aztán még azt is, ahogyan észreveszik az őket követő rendőröket, és az ártatlant adják. A két férfit végül őrizetbe vették, és egyebek mellett betöréses lopással megvádolták őket.

Gyilkosságot tervezett, lebukott

Ki a leglúzerebb lúzer?

Véletlenül tárcsázta a 911-et a floridiai Scott Simon is 2013 májusában. A Huffington Post cikke szerint Simon jól kivehetően azt mesélte egy ismeretlennek, hogy miként szeretne megölni valakit. Azt tervezte, hogy követi a célpontját, aztán meggyilkolja. A hívás után nem sokkal érkezett a hír, hogy lelőttek egy autóst az Interstate 95-ös autópályán. A 22 éves, meggyilkolt sofőr ezután autójával a szalagkorlátnak csapódott, majd a jármű kigyulladt. A nyomozók vádat emeltek Simon ellen, hiszen úgy hiszik, (bár nem ő követte el, de) ő tervelte ki a gyilkosságot a 22 éves férfi ellen, akivel korábban összeverekedett egy kajáldában.

Rapszöveget hitt túszejtésnek

Még 2011-ben esett meg a kedvenc történetünk, amikor is egy winnetkai asszony azzal hívta fel a 911-et, hogy szerinte elrabolták a férjét. A nő egy rejtélyes, a férjétől érkező mobilhívásból következtetett erre, a SWAT-osok meg nem szórakoztak, harmincan mentek ki a középiskolába, ahol a férfi tanított, mert hát ki tudja, diákot is túszul ejtettek-e. Délután öttől este nyolcig keresték a rejtélyes túszejtőt a férjjel együtt, aki azonban este nyolcra hazaért, írja a Gawker. Mint utóbb kiderült, a férfi hazafelé autózott, amikor véletlenül felhívta a farzsebében lévő telefonja a nejét, aki csak egy-két zajfoszlányt hallott – mint kiderült, egy, a rádióban játszott rapszám szövegének részleteit.

És ön kit hívott fel véletlenül?

Ha van hasonló története, ha már bukott le a szülei, haverjai, csaja/pasija előtt egy véletlen telefonhívással vagy kellemetlen helyzetbe került miatta, írja meg nekünk ide kattintva!