Jeffrey Kantor kisrepülőt akart bütykölni, de a Google felajánlott neki valami egészen mást. Azóta különböző kormányhivatalok zaklatják, tehát nyugalmat és pénzt akar. Megérdemelné.

Jeffrey Kantor 2009-ben rá akart keresni arra, hogyan kell távvezérlésű repülőt építeni. Ahogy a Google keresőjébe gépelt, a motor automatikusan feldobott egy másik találatot, sajnos ezt:  „hogyan készítsünk távirányítós bombát". Kantor nem vette észre, nyomott egy entert, és erre keresett rá. Ennek eredményeképpen, mint a Gawker írja, 2009 óta folyamatosan megfigyelik, mind való életben, mind az interneten tett lépéseit, mellesleg fenyegetik, és a karrierje is odalett. Szóval perel. Sokakat. A listán szerepel Eric Holder igazságügyi miniszter, James Clapper, az amerikai hírszerzés igazgatója, John Brennan, a CIA igazgatója, Chuck Hagel védelmi miniszter, John Kerry külöügyminiszter, és még sokan mások.

Hajtóvadászat

Kantor a héten beadott keresetében állítja, rendszeresen látogatták szövetségi nyomozók, akik fenyegető, antiszemita megjegyzéseket tettek rá, és a helyzet csak rosszabb lett, amikor emiatt egy jogvédő ligához fordult. Kollégáira sem számíthatott, burkoltan fenyegették, és kémkedtek utána. Úgy tűnt, mindent tudnak magánéletéről, telefonhívásairól és internetezési szokásairól.

Ha Kantor dühös lett (vagyis becsapta a szekrénye ajtaját, vagy csapkodta a billentyűzetet), mert visszahallotta a magánügyeit, a kollégái mindig elkezdtek beszélni egy, a környéken élő fickóról, „aki rendes srácnak tűnt, de aztán megölt valakit, és öngyilkos lett". Gyakorlatilag kifúrták a cégtől, és amint új állást talált, ott sem volt nyugta.

Kantor két dolgot akar: egyrészt, hogy a bíróság határozattal tiltsa el a kormányt attól, hogy kémkedjenek utána. Másrészt 60 millió dollárt (ez 13,2 milliárd forint, körülbelül.)

Hozzászólna? Facebook oldalunkon megteheti.

Kövessen minket a Facebookon is!