A 29 éves Wesley Williams bepöccent, mert barátnője elutasította az eljegyzést. Az elhidegült nőt és annak héthónapos gyerekét is megfojtotta, majd kiírta a közösségi oldalra, mennyire sajnálja a dolgot, és átállította családi állapotát egyedülállóra. A férfi a gyilkosság előtt négy hónappal szabadult a börtönből. Most életfogytiglanra ítélték.

Drogos exbarátja fojtotta meg elhidegült barátnőjét és annak 7 hónapos kisbabáját, majd bejelentette Facebookon – írta a Dailymail. A bíró véleménye szerint az "egyértelműen gonosz" tettet Wesley Williams hajtotta végre, aki a kettős gyilkosság után kiírta a közösségi portálra az alábbi idézetet: "Néha olyan dolgokat kell tennünk, amiket nem lenne szabad." Emellett az áldozat üzenőfalára azt is kiírta, hogy sajnálja, hogy így alakultak a dolgok, majd átállította a családi állapotát egyedülállóra.

A gyilkos cannabist szívott

Williams életfogytiglant kapott Yvonne Walsh és fia, Harrison meggyilkolásáért. Az ügyészek szerint a pár kapcsolata akkor kezdett el tönkremenni, amikor a nő elutasította az eljegyzést. A férfit négy hónappal a gyilkosság elkövetése előtt engedték ki a börtönből, miután ott töltött öt évet, amiért megtámadta nővérének expasiját egy kalapáccsal.

Williamst most ismét bűnösnek találták a birmingham-i bíróságon az anya és gyermeke megölésének ügyében. Az egyetemet végzett Yvonne Walsh ápolóként dolgozott egy birmingham-i nevelőotthonban.

Szerdán a bíróság meghallgatta, hogy találtak rá az akkor már két napja halott nőre az ágyában. Gyermekének teste a mellette lévő kiságyban hevert. A patológusok nem tudták megállapítani, hogy melyikük halt meg előbb.

Az áldozat kapcsolata a gyilkossal két hónappal halála előtt kezdődött. Utoljára aznap este 8 óra 10 perckor látták, de Williams már 8:54-kor posztolt Facebookra. A rendőrség úgy véli, az anya és gyermeke eddigre halottak voltak. A férfit lencsevégre kapta egy biztonsági kamera, ahogy lepacsizott egyik ismerősével egy gyorsétteremnél, továbbá Facebookon azzal dicsekedett, hogy még aznap este cannabist szívott. Williamset két nappal később letartóztatták egy oldbury-beli lakásban, miután küldött a rendőrségnek egy SMS-t, amiben bevallotta bűnösségét: "Megöltem a barátnőmet. A neve Yvonne Walsh, és az emeleten van a hálóban. Nem vagyok ott, mit kéne tennem? Nem tudsz hívni, csak üzenetet küldeni" – írta.

Nincs mentség

Rajiv Menon, a védőügyvéd beismerte, hogy nincs mentség ilyen borzalmas és értelmetlen gyilkosságra. A bíró az alábbit mondta Williamsnek: "Attól a hétköznapi módtól, ahogy közölte, hogy elkövette ezeket a bűnöket, egyszerűen kiráz a hideg. Mindemellett viselkedése is mutatja, hogy mennyire közönyös az iránt, amit tett."

Walshnak volt egy hároméves lánya is egy másik kapcsolatából, aki a bűntett napján az apjánál volt. Williams anyja, az 56 éves Christine Logan szabályosan rosszul lett, amikor megtudta, hogy fiát letartóztatták. Előző éjjel beszélt vele, miután a fia aggasztó üzeneteket hagyott: "Azt kérdeztem tőle: most mit tettél? Erre csak annyit válaszolt, hogy semmit, csak füveztem. Erre rábólintottam, és azt mondtam, hogy legyen jó éjszakája. Azt válaszolta, hogy az lesz."