A Mayo-házaspár életveszélybe került, amikor kiruccantak alaszkai faházukhoz a vadonba. Először a férj, majd a feleség robbant le a hómobillal, de szerencsére előre szóltak, hogy mikor kéne hazaérniük, így az ismerősök értesítették a rendőrséget. Amikor a rendőrök megtalálták a kihűlés küszöbén lévő Vivian Mayót, felismerték, csak Elvis nevű kutyája testmelege óvta meg a haláltól.

Március óta nem írtunk olyan kaliberű csodáról, mint amilyet egy alaszkai asszony élt meg, akit kutyája óvott meg a kihűléstől, és a Daily Mail írta meg a történetét. Év elején még egy lengyel kislány kutyája volt a sztár, aki a péntek éjjel eltűnt lányt melegítette másnapi megtalálásukig. Csütörtökön jelentették be az alaszkai állami rendőrök, hogy Vivian Mayo három éjszakát élt túl a leghidegebb amerikai állam belsejében. Az 57 éves cantwelli nő ki is hűlhetett volna, ha nincs vele kutyája, aki a lengyel esethez hasonlóan melegítette.

A rendőrök lerobbant hómobilja alatt találták meg kis barna kutyája, Elvis mellett, már súlyosan kihűlt állapotban. A hipotermikus állapotba került nőt azonnal kórházba szállították. "Tényleg segített megmenteni az életét. Elvis egy kis hős" – nyilatkozta a rendőrök szóvivője, Megan Peters. Kiderült az is, miként került a nő ilyen szorul helyzetbe.


Nagyobb térképre váltás

Férjével, Scottal a Denali Highway nevű fontos alaszkai út mentén haladtak faházuk felé hómobiljukkal. Erről az útról tudni kell, hogy a hosszú téli hónapokban lezárják az autóközlekedés előtt, és nem is takarítják. A házba megérkeztek, de a férj később elugrott valamiért, de nem tért vissza másnapra. Vivian Mayo várt egy ideig, majd úgy döntött, visszamegy Cantwellbe segítséget kérni. Azonban másfél mérföldre (valamivel kevesebb, mint 2,5 kilométerre) a faházuktól lerobbant.

Azonban Mayóék ismerik a vadon törvényét, értesítették hozzátartozóikat még a távozásukkor, hogy ha kedd este 10-ig nem térnek haza, szóljanak a hatóságoknak. Az értesítést követően három órán belül megtalálták a mínusz 20 fokban fagyoskodó nőt, aki az akkor már kiégett hómobil alá vackolta be magát. Állította, farkasok is megközelítették egyszer, de a rendőrök nem lelték ragadozók nyomait a környéken. A rendőrök aztán visszavitték a kunyhóba a nőt, és nekiálltak férje keresésének. Hajnali 3 előtt megtalálták a nyomait, értesítettek egy kutatórepülőt, és negyed 6-ra meglett a férfi is. Kiderült, ő messzebb jutot egy-két mérfölddel a feleségénél, és még kis tüzet is rakott, hogy melegedjen. Ő jobb állapotban volt megtalálásakor. Végül a házaspárt az anchorage-i kórházba szálllították, ahonnan csütörtökön távozhattak.