A 40 fős új-dél-walesi családban mindenki együtt hált mindenkivel, a vérfertőző kapcsolatokból fizikailag és szellemileg torz gyerekek születtek. A család zárt közösségként, egyfajta szektaként 20 mérföldre élt a legközelebbi lakott településtől, az eset annyira felkavaró és egyedülálló, hogy az ausztrál családjogi bíróság az ügy minden szörnyű részletét nyilvánosságra hozta még ítélethozatal előtt.

Három generáción át nem derült fény a bíróság által álnéven, Coltként emlegetett család szörnyű szexuális bűncselekményeire. A pár éve egy elszigetelt új-dél-walesi tanyán élő család viselkedése nem szúrt szemet senkinek, mígnem a helyi gyermekvédőknek feltűnt, hogy a bolt környékén időnként megjelenő szakadt család mosdatlan gyerekei nem járnak iskolába, és jelentették a dolgot a hatóságoknak.

A tanyára még nyáron kiküldött járőröket sokkolták az ott látottak, a mocsok, a rendetlenség, a szereteszét heverő pornóújságok. Később vizsgálatok során kiderült, hogy a 40 ott élő ember mind rokoni kapcsolatban állt egymással, és sérült gyerekeket nemzenek egymásnak.

A Daily Mail helyszínre utazó kollégája megtalálta a pontos helyszínt – annak ellenére, hogy a bíróság azt nem adta ki – és a közeli kisvárosban kérdezősködött kicsit. A tanya lakói hippisen öltöztek, ritkán jártak be a kisváros boltjába élelmet venni, alig lehetett őket látni. „Akik tudtak is arról, hogy ezek ott élnek a völgyben, nem igazán foglalkoztak velük. Láttuk néha a terepjárót tele emberekkel és gyerekekkel, és ennyi. Fogalmam sem volt róla, mi folyik ott egy pár nappal ezelőttig, ez szörnyű” – mondta egy farmer a lapnak.

A család egyébként úgy tudta eltitkolni, hogy egymás közt szaporodnak, hogy időnként elköltöztek más földre, amit mindig csak béreltek a tulajdonostól. A családból két férfi fával kereskedett, kettő pedig közmunkákból szerzett pénzt, így tartották fent magukat. A tanyán – vagy inkább táborban – nem volt se folyóvíz, se villany, tele volt legyekkel, szúnyogokkal, az épületek műanyagdarabokból, zsákokból, fából voltak összetákolva. A házban pornómagazinok hevertek szerteszét, a gyerekek pedig játékból megcsonkították a környezetükben élő állatok genitáliáit, valamint egymással szexeltek unalomból.

A család története a 20. század első felére nyúlik vissza, amikor két angol bevándorló testvér szexuális aktusából Új-Zélandon megszületett az álnéven csak June Coltként emlegetett nő, aki hozzáment bizonyos Timhez, akinek hat gyereket szült, köztük Betty Coltot. A család átköltözött Ausztráliába és az országon belül vándoroltak, a szülők a gyerekekkel és a gyerekek egymás közt is éltek nemi életet.

A Daily Mail leközölt pár esetet a rengeteg közül, ami a Colt családon belül történt: az egyik lány, a mostanra matriarchává érő Betty például 13 évesen megszülte első gyerekét, nem tudni, melyik családtagtól, majd szült még tizenkét gyereket, a genetikai tesztek szerint mindet rokontól. Betty legidősebb gyereke, Raylene most 30 éves, neki is van már egy 13 éves lánya, Kimberly, akinek az apja vagy saját féltestvére vagy a nagyapja. A szex annyira nyíltan zajlott, hogy míg Kimberly orális szexben részesítette 9 éves öccsét, addig annak apja nézte a dolgot. A 15 éves Albert lefeküdt a 9 éves Ruth-tal és a 8 éves Nadiával is – csak hogy néhány példát hozzunk a sok közül.

A fiatal lányok többször elvetéltek, de ha ki tudták hordani a gyereket, akkor az gyakran sérülten jött világra, orvosi segítség nélkül. Az egyik 14 éves gyereknek rossz a szeme, van járási hibás 15 éves gyerek és hallássérült. Van olyan, aki tizenévesen nem tud wc-t használni és nem tudja, mit jelent fürdeni, és az a legtöbb tinire jellemző, hogy nem tud beszélni. Nyolc gyereknek a szülei testvéri kapcsolatban álltak egymással, derült ki a genetikai vizsgálatból, hatnál távolabbi a rokonság, unokatestvérek, nagyszülők-unokák kapcsolatából születtek. A gyermekjólétisek által szakintézménybe szállított kiskorúak alultápláltak, a fogaik elrohadtak, nem tudják értelmesen kifejezni magukat, nem tudják, hogy kell fésülködni, nem értik a pszichológusok kérdéseket.

Hogy történhetett meg mindez a civilizált Ausztráliában? A család nagyon odafigyelt arra, hogy ne szúrhassák ki őket, amint megtudták, hogy a gyermekjólétisek felfigyeltek rájuk, átköltöztek egy másik államba. A vizsgálat még folyik, a kiskorú gyerekek egy része addig is nevelőszülőkhöz került, a többieket egyelőre pszichológusok kezelik. A család női feje, Betty Colt egyelőre mindent tagad, de a genetikai vizsgálatok ellene szólnak.