Coloradóban megint halálos lövöldözés történt a múlt héten, egy középiskolába ment be fegyverrel egy bosszúszomjas diák. Az egyik osztályteremben egy rémült 17 éves fiú tollal a kezére írt búcsúüzenetet, mert azt hitte, meg fognak halni.

"Családom, annyira szeretlek titeket. Mostmár itt vagyok †" – írta fel a kézfejére a halálra rémült 17 éves Matt Bowers a New York Post szerint. A columbine-i és aurorai mészárlások után úgy tűnt, harmadszor is vérfürdő lesz Denver környékén, amikor egy arapahoe-i középiskolában kezdődött lövöldözés pénteken. A lövöldöző diák tanárán akart bosszút állni, de belehalt sérüléseibe, rajta kívül ketten sebesültek meg.

Bowers elmondta a lapnak, aznap reggel nem közölte a családjával, mennyire szereti őket, ezt meg is bánta utólag. Ezért írta tollal a kezére búcsúüzenetként ezt, aláhúzva, hogy "annyira" ("so much"). A "mostmár itt vagyok" fordulat a kereszttel pedig azt jelentette, hogy a mennyekbe került. Azt érezte, ha a lövöldöző Karl Pierson bejut az osztályterembe, ahol többedmagával Bowers is elrejtőzött, akkor vége mindennek. "A lövöldözés óta folyton magammal hordom a tollat a zsebemben" – nyilatkozta a fiú.

Elmondta, amikor meghallották az első lövéseket, látni lehetett a tanárukon, hogy kiszalad a vér az arcából. "A teljes osztályunk a terem sarka felé iramodott" – mondta Bowers, aki szerint mindenki minél távolabb akart kerülni az ajtótól. Ezután a tanáruk bezárta az ajtót, leoltotta a villanyt, majd lövéseket, sikolyokat és kiabálást hallottak. "Csak annyit tudtam tenni, hogy ott ültem és Istenhez imádkoztam" – fejezte be Bowers.

Az eset úgy tűnik, azért történt, mert Piersont kidobták az iskolai vitafórumról, és már szeptemberben is összeveszett az ezt vezető tanárral, Tracy Murphyvel. Az eset amúgy mindössze 12 kilométerre történt a hírhedt columbine-i mészárlás helyszínétől, illetve napra pontosan akkor, amikor tavaly Newtownban egy általános iskolában rendezett egy férfi vérfürdőt.