Egy angliai matektanár több mint öt év börtönt kapott, miután viszonyt folytatott egy 15 éves diákjával, akit Franciaországba is magával vitt. A viszony hét hónapig tartott, és bár több diák is panaszt tett emiatt az iskola vezetőségénél, az iskola nem volt hajlandó foglalkozni az üggyel.

A 31 éves angliai matektanárnak, Jeremy Forrestnek már hét hónapja volt kapcsolata egy diákjával, akit később megszöktetett Franciaországba. Állítólag többen is tudtak arról, hogy Forrestnek viszonya volt a lánnyal, de tanár kollégái mégsem foglalkoztak ezzel – írja a Daily Mail. A hét hónapig tartó viszony alatt az iskola dolgozóinak többször is lett volna lehetősége arra, hogy észrevegye, hogy valami nem stimmel, és hogy Forrestnek tényleg viszonya van az egyik diákjával, de a vezetőség több diáktól érkezett panasz ellenére sem volt hajlandó foglalkozni a dologgal.

Jeremy Forrestet, aki a saját otthonában vette el diákja szüzességét, nem sokkal a lány 15. születésnapja után, végül 5 és fél év börtönre ítélték diákja elrablása és megrontása miatt. Kollégái még az egyértelmű bizonyítékok ellenére is Forrest mellett álltak, és nem foglalkoztak a dologgal, pedig több diák is tudott a viszonyról, és szóltak is emiatt. Az iskolát rengeteg támadás érte azóta, amiért a vezetőség nem foglalkozott a tanár-diák viszonnyal, és végig úgy gondolták, hogy igazából Jeremy Forrest az áldozat. Tanár kollégái még azután is így gondolkodtak, miután bebizonyosodott, hogy Forrest elrabolta és megrontotta diákját, és ezért börtönbe is került.

A Forrest és diákja közti viszonyról először 2012 februárjában kezdtek el pletykálni, mikor többen egy iskolai kiránduláson vettek részt Amerikában. Az iskola két diákja ekkor jelentette is az iskola vezetőségének, hogy a diáklány belezúgott Forrestbe, aki természetesen tagadta, hogy bármi is lenne köztük. 2012 májusában ismét szólt pár diák a vezetőségnek, miután a diáklány twitterén a tanárának szóló üzeneteket láttak, többek között azt, hogy: "Hiányzol." De még ekkor sem foglakozott senki azzal, hogy Forrest viszonyt folytathat egy diákjával. Az iskola egyetlen egy dolgot tett csak, méghozzá annyit, hogy elküldték alányt egy tanfolyamra, ahol a biztonságos szexről tanulhatott, méghozzá azért, mert az iskola szerint a lány olyan típus, aki könnyedén teherbe eshet.

Később az iskola két régi diákja is szólt, hogy Forrestnek viszonya lehet egy diákjával, mivel látták, ahogy a tanár hazaviszi a lányt iskola után, de az iskola vezetősége és a tanárok még ekkor is kizártnak tartották, hogy Forrest megrontja a diákját. Volt olyan diák is, aki Forrestet perverznek nevezte, és nem akarta, hogy ő legyen a tanára, de még ekkora sem volt hajlandó senki foglalkozni azzal, hogy Forrest egy kiskorúval folytathat viszonyt.

Edward Timpson, a brit Család-és Gyermekvédelmi miniszter is kifejezte aggodalmát amiatt, hogy egy iskolában ilyesmi megtörténhetett, és szerinte az iskola vezetősége a felelős amiatt, hogy hagyták, hogy egy gyerekkel megtörténhessen mindez. Úgy tudni, hogy Terry Boatwright, az iskola igazgatója később elnézést kért, és azt mondta, dolgoznak rajta, hogy máskor ne forduljon elő hasonló, végül pedig azt is beismerte, hogy valóban nem kezelték túl jól az ügyet.