Ismét külföldi szépségversenyen rajtolt egy magyar lány, ezúttal Oczella Eszter, aki a Waterbabies Bikini hazai mutációját nyerte meg. És ő az első, aki nemcsak a vigaszdíjért ment ki, hanem bekerült a legjobbak közé is, úgyhogy röviden bemutatjuk őt is, és egy galériát is összeraktunk, hogy eldönthesse, valóban megérdemelte-e a hazai győzelmet és a külföldi elismeréseket.

A versenyt Floridában tartották, ahova az kezdés előtti nap estéjén érkezett meg Oczella. Összesen huszonhatan vettek részt a döntőn, őt leszámítva mindenki az Egyesült Államokból származott. A lányokkal a megérkezést követő napon ismerkedett meg, ekkor osztották ki a szobákat is, és ekkor derült ki, hogy ki lesz a szobatársa. Oczella a későbbi győztessel osztotta meg a szobáját, akivel végig jól kijöttek. "Mindenki nagyon kedves volt, magyarországi viszonylatokhoz képest semmi rivalizálás nem volt" - magyarázta a Velvetnek. A itthoni versenyről itt olvashat, ezen vett részt Aleska Diamond is

Bár ő is beszél angolul, a lányok szívesen segítettek neki mindenben. "Volt egy hosszabb, vacsorával egybekötött konzultáció, ahol elmondták az egész verseny menetét, hogy kiket díjaznak, milyen módon, illetve, hogy milyen szerződéseket lehet nyerni. Amit például ebből nem értettem, azt készségesen elmagyarázták a többiek." A versenyen nem voltak egyébként körök, nem volt hagyományos zsűri. Végig fotózások voltak, Oczella leírása szerint olyasmi volt, mint az amerikai Topmodell leszek. "Öt cég fotósa csinálta a képeket, minden lánynak meg kellett jelennie a különböző helyen lévő standoknál."

Ez ment öt napon keresztül, glamour stílusban fotózták őket, aztán az utolsó napon kiválasztottak tizenkét lányt, akik lényegében a legszebb tizenkettőnek számítottak, ők szerepelnek majd a verseny naptárában. Oczella végül az ötödik helyen végzett, 500 dollárt kapott, mint mindenki a legjobb 12-ből, aki nem lett dobogós. A győztesek több ezer dolláros reklámszerződéshez jutottak. Hogy Oczella elégedett-e? "Azt is mondhatnám, hogy elégedett vagyok, tudva, hogy az első három helyezettnek kint kellett maradnia. Ha nem járt volna hasonló kötelezettséggel, akkor azért jobb lett volna, ha előrébb végzek" – vallotta be a Velvetnek.

Ahogy korábban elmondta, az alakját többek között nyolc év táncolásnak köszönheti, amit egy ideje már abbahagyott, most konditerembe jár. Egyelőre szüneteltetni szeretné a versenyzést, ettől függetlenül lehet, hogy január-február környékén elindul egy bikinis szépségversenyen. A tampai verseny után kapott munkaajánlatokat, de azok mind az országhoz kötötték volna, úgyhogy nem tudott élni velük. Itthon is megkereste már viszont néhány bikinit forgalmazó cég. Modellkedéssel huszonpáréves koráig foglalkozna, utána komolyabb munkát keresne, és a családalapítás is képben van. Egyelőre a BGF turizmus-vendéglátás szakán tanul.

Hozzászólna? Facebook oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!