Egy kanadai politikusnő szerint internetes zaklatás, hogy valaki kitwittelt egy publikus felvételt. A képviselőnő ugyanis szerepelt az L Word című sorozatban, persze meztelenül. A rendőrség ezért nem is tudott megállapítani bűncselekményt, mire a nő a képet kiposztoló srác szüleire szállt rá.

Lenore Zann kanadai politikusnő alaposan fel van háborodva, mert egy 17 éves fiatal talált róla egy meztelen felvételt az interneten, és elkezdte terjeszteni azt – írja a Gawker. Zann színészként kezdte a karrierjét ugyanis, ezután váltott át politikusba és került Új-Skócia tartomány törvényhozásába. Előtte azonban volt egy kemény zuhanyzós szerepe az L Word című sorozatban, ami dióhéjban Los Angeles-i leszbikus nőkről szól (bővebben itt olvashat a történetéről).

A történet úgy kezdődött, hogy egy Nic Scissons nevű srác kitette Twitterére Zann sorozatbeli zuhanyozós börtönjelenetét, mellébiggyesztve a megjegyzést: "Mi történt a régi Lenorevel?" Zann azonnal visszavágott, cyberbulliingnak (internetes zaklatásnak) minősítve a történteket és kijelentette, az bizony a büntető törvénykönyvbe ütközik. Felszólította Scissonst, hogy szedje le a képet. Scissons azonban megjegyezte, a kép publikus, hozzáférhető bárkinek, nincs miért leszednie. (A videóban a késsel keménykedő szőke nő Zann.)

Ezután már az internet is felkapta a képet és a vitát, és elkezdték a neten támadni a politikust. Ekkor fordult a rendőrséghez. Arról már a CBC Newsnak beszélt, hogy épp az ilyen esetek miatt hozták létre a helyi rendőrség CyberScan egységét. A rendőrség ugyan nem talált bűncselekményre utaló jelet, de Zann nyomására rajta maradt az ügyön. Zann nem állt le, a fiú szüleinél és iskolájánál is panaszkodott, Scissons apja leszedette fiával a képet, míg anyja kijelentette: a képviselőnő túl messzire ment.

"Önként vett részt abban a sorozatban, és tudta, hogy ott van az a kép, és nem gondolom, hogy bármi aljasat mondtam volna róla" – nyilatkozta később a CBC-nek. Wayne MacKay bulliinggel foglalkozó professzor szerint viszont nem a szándék a fontos, hanem hogy milyen eredménnyel járt a dolog. Zann mindenesetre úgy döntött, elhagyja a Twittert.