Életben találták azt a férfit, akiről családja azt feltételezte, a gyilkos bohóc, John Wayne Gacy áldozta lett. Mint kiderült, Robert Hutton nem John Wayne miatt tűnt el, egyszerűen csak nem érdekelte a családja, így nem jelentkezett, miután elköltözött. Van ilyen.

Életben találták John Wayne Gacy egyik feltételezett áldozatát, a család ismét együtt van – írta a Gawker. A férfit, akiről azt hitték, hogy a gyilkos bohóc, sorozatgyilkos és erőszaktevő, John Wayne Gacy áldozata, Montanában találták meg hosszas keresés után, hála a nővérének, aki soha nem adta fel a kutatást az elmúlt közel 42 évben, amióta eltűnt.

Detektív akadt a nyomára

Robert Huttonról utoljára 1972-ben hallottak, amikor elhagyta New Yorkot, hogy Kaliforniába utazzon. Edyth, a nővére, 24 éves volt akkor. Hutton soha nem jutott el Kaliforniába, a családja azt hitte, hogy ő is találkozott a sorozatgyilkos bohóccal valahol Chicago környékén. A nővére teljesen romokban volt, de soha nem adta fel a kutatást. A 90-es években Edyth az internethez fordult, és lenyomozott több, mint 500 Robert, Rob és Bob Hutton nevű embert. Képeslapokat küldött nekik, amiket így fejezett be: "Ha ez nem te vagy, kérlek, bocsáss meg a zavarásért, és hagyd figyelmen kívül a lapomat."

2011-ben egy detektív megpróbálta azonosítani Gacy az utolsó nyolc ismeretlen áldozatát, és találkozott Edyth-tel. Rájöttek, hogy a Hutton a közelmúltig Chicagoban élt, de elköltözött, és azóta senki nem tudta, hogy hol lehet. Ez a nyomozó, Jason Moran, aki a Cook megyei seriff hivatalának munkatársa, érezte, hogy követnie kell ezt a nyomot, amikor értesült róla, hogy Edyth apja rákos lett. "Találkoztam már az eltűnt személyek családjaival, és még 30 vagy 40 év után is ott van az a szomorúság, hogy 'Hol van az eltűnt gyerekem?" – mondta Moran.

Nos, ő végül megtalálta Huttont élve egy vidéki montanai kisvárosban. Felhívta a helyi rendőrséget, és egy nyomozót küldött ki Hutton házához, ahol a férfinak telefonon mesélte el a történet. Hutton teljesen meg volt döbbenve, hogy őt keresik. "Kaptam egy hívást Morantól, és azt kérdezte, hogy Edyth, ülsz?" - mesélte Edyth. "A szívem dobogott, azt válaszoltam, hogy 'Igen, ülök. Van valami információd a számomra?' Azt mondta, igen. És nagyon gyorsan közölte, hogy 'Megtalátam a bátyját, él és virul.' Ez olyan volt, mintha egy luk, amit nem is tudtam, hogy a szívemben van, és ezzel betöltötte azt a lukat. Ez csodálatos hír volt számomra. Sírtam és nevettem egyszerre."

Egyszerűen csak nem érdekelte a családja

Hutton elmondta, hogy az eltűnése a nemtörődömsége miatt volt: "Tudod, halogatás a középső nevem" - mondta. "Egyszerűen csak megtörtént, hogy megszűnt a kapcsolat köztünk, és amikor megpróbáltunk ismét kapcsolatba kerülni, már nem volt hogy."

Hutton és az apja már találkoztak, de ő és Edyth nem látták még egymást, azt mondják, Hutton munkaideje és a pénzügyi nehézségek tartják csak egymástól távol őket. De az ABC hírportál szerint minden héten beszélnek egymással. "Olyan gyorsan találkozni akarunk, amilyen gyorsan csak lehet. Ezt biztosan tudjuk" - nyilatkozta.